Srbi u Bangkoku

REPREZENTACIJA SRBIJE NA AMATERSKOM SVETSKOM PRVENSTVU

 

koncentracija- Uros, Bangkok '07.Na Tajlandu se i ovog novembra održava Svetsko amatersko prvenstvo u muaythai-ju. I ove godine grupa boraca i trenera iz Srbije stigla je na Tajland.

Još sredinom meseca Tajland je otputovala grupa od 10 predstavnika Muaythai saveza Srbije. Kao i svake godine i ovoga puta cilj njihovog odlaska na Tajland je pre svega usavršavanje u ovoms portu. Prva destinacija bili su WMC (World Muaythai Council), kao i profesionalni kamp na Koh Samuiju. Tamo su proveli 10 dana i u tom periodu trenirali, usavršavali se, ali i aklimatizovali na Tajland jer je u planu i učešće na Svetskom amaterskom prvenstvu koje se krajem meseca održava u Bangkoku – počela je priču Jelen Đurić, generalni sekretar Muaythai saveza Srbije.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2013, Pelević: Ponovo ćemo biti dobri organizatori

Uz podesćanje da delegaciju Muaythai saveza Srbije predstavlja 10 ljudi, Đurićeva je naglasila:

U delegaciji-reprezentaciji Srbije nalaze se šestorica boraca. To su: Uroš Bogojević, Slaviša Janjoš, Dragan Karlica, Aleksandar Mirković, Aleksandar Janković i LJuba Jalovi. Uz njih su tokom rada u profesionalnom kampu bila i četvorica članova stručnog štaba Miodrag Jotić, Srđan Bugarčić, Dušan Kilibarda i Vedran Tašković. Prvobitno sa ekipom su trebali da putuju i Aleksandar Gogić i Srđan Seleš, ali suovi borci morali da otkažu učešće zbog povreda zadobijenih tokom teške takmičarske sezone.

Ono što se može primetiti jeste da su i u delegaciji Srbije borci iz svih krajeva zemlje.

Povezana vest:  Ivan Strugar odbranio titulu

–  To je još jedna potvrda da u celoj Srbiji postoji veliko interesovanje za ovaj izuzetni sport. Muaythai je veoma zahtevan, ali i veoma atraktivan sport i zato ne čudi što je izazvao veliko interesovanje u Srbiji.

Iako je zvanični savez osnovan tek početkom godine, Srbija ima tradiciju učešća na Svetskim amaterskim prvenstvima. Naši borci su beležili i određene uspeha na takmičenima. Đurićeva podseća:

Na Šampionatima sveta srpski borci učestvuju od 1997. Od tada se organizovano odlazi na Šampionate, ali i na treninge u profesionalne kampove na Tajlandu kako bi se naši borci dodatno usavršili. Sigurno najvredniji rezultati ostvareni u proteklom periodu su zlatna medalja Božidara Đermanovića iz 2000. kao i bronzano odličje Marija Milosavljevića uz 2002. Mnogi su pokušavali, ali je malo njih uspelo da osvoji medalju na šampionatima na kojima se takmiče borci iz K-1 ringova poput Magomeda Magomedova, Artura Kyushenka, Maksima Neledva, Pola Slowinskog…

Povezana vest:  Osnovana Svetska kik-boks i karate unija za Srbiju

Kakva su očekivanja ove godine?

Na Tajland su otišli mladi i talentovani borci. Ono što je sigurno je da će dati sve od sebe kako bi na Šampionatu sveta u Bangkoku predstavili Srbiju u što boljem svetlu. Konkurencija je izuzetno jaka, ali verujemo da će ostvariti uspeh – zaključila je Jelena Đurić.