serbian_open_finale_pagonisK-1, KIKBOKS SUPER STAR

MEČ ZA POJAS PROFESIONALNOG PRVAKA SVETA U MILANU

Pagonis nokautom do pojasa

 

Jedan je Nenad Pagonis! Posle Serbian opena, velikog K-1 spektakla Pagonis se spremao za profi meč u K-1 a pred odlazak u Milano na borbu Pagonis je rekao:

– Kad mislim o meču vidim pojas oko svog struka. Odlazim da pobedim. Spreman sam,  potrudiću se da borba ne traje predviđenih pet rundi. Nije mi bitno da li ću ga završiti rukom ili nogom, bitno je da ga nokautiram!

Povezana vest:  EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLAĐE I STARIJE JUNIORE, Srbi dobili rivale, spremni za borbe

Od njega smo navikli da ispunjava obećanja. Tako je bilo i sada. Srbija je u večeras, 20. marta, dobila profesionalnog prvaka sveta u disciplini K-1 do 88,6 kg. Nenad Pagonis je do pojasa stigao pošto je aktuelnog prvaka, Portugalca Antonia Souzu nokautirao u trećoj rundi.

Meč je održan u dvorani „Paladilo“ u Milanu u okviru profi revije „Kikboks superstar“. Rađen je po pravilima VAKO Pro organizacije i trebalo je da traje pet rundi po tri minuta. Pagonis, ipak nije dozvolio da se meč oduži i da sudije bodovima odlučuju o pobedniku.

Povezana vest:  EP ZA JUNIORE, KRAKOV 2013, Još devet finala za Srbiju

Prema rečima Srđana Bugarčića, generalnog sekretara Kik boks saveza Srbije koji je u Milanu bio i u ulozi Pagonisovog promotera, dileme oko pitanja pobednika uopšte nije bilo. Pagonis je fantastično odradio meč:

– Souza uopšte nije naivan borac. Snimci, fotografije nisu realno predstavili tu gromadu od čoveka. Nabijen, izuzetno jak, razornog udarca. Sve to mu, međutim, nije pomoglo sinoć u Milanu. Pagonis je radio sjajno. Od početka meča je napadao, ali pametno, bez žurbe. Svaki udarac je pogađao na mesto, lomio je Portugalca i ručnim i nožnim udarcima. Souza je zahvaljujući sjajnoj kondiciji i izdržljivosti dve runde odolevao, ali je u trećoj posle serije udaraca koje je primio u stomak, morao da prizna da je Pagonis bolji. Sjajan uspeh u Milanu i nova potvrda kvaliteta Nenada Pagonisa koji je posle četiri zlata u amaterskoj konkurenciji na Evropskim i svetskim šampionatima stigao i do prvog pojasa profesionalnog prvaka planete. Ono što treba istaći je da je efektnom borbom Pagonis podigao publiku na noge, i izazvao brojne pozitivne komentare svih prisutnih u sali, uključujući i prvog čoveka VAKO federacije Enia Falsonija.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2014, Najbolji borci okupljaju se u Šumicama