Grepling

POSLE SVETSKOG PRVENSTVA U GREPLINGU

Klisarić: Veliko iskustvo

 

grepling srbijaČlan beogradskog Partizana Srđan Klisarić na svetskom prvenstvu u SAD zauzeo je peto mesto u greplingu, u kategoriji do 120 kilograma. Posle planetarnog skupa srpski trio – Aleksandar Milićević (do 66 kg), Aleksandar Rajačić (do 74 kg) i Klisarić ostali su u Americi gde su nastavili treninge.

-Ostali smo u Americi da se još više naučimo o greplingu od Amerikanaca. Imaju sve uslove za rad tako da su i nas pimili – rekao je Klisarić.

Rajačić je na Šampionatu osvojio tri medalje. U kategoriji do 74 kilograma, sa kimono bio je treći a u apsolutnoj kategoriji sa i bez kimona bio je drugi, odnosno treći.

Povezana vest:  Maksimović poražen na startu

-Ovo je veliki uspeh, ne samo za srpski grepling, već i za srpsko rvanje. Ovo je najveći rezultat u greplingu na prostoru eks Jugoslavije – nastavio je Klisarić. – I naša dva peta mesta su za respect jer je konkurencija bila izuzetna. Zato se nadam da ćemo naredne godine u Beogradu ostvariti još bolji rezultat.

Oko samog Šampionata Klisarić je bio iskren

-Prvu borbu sam izgubio na bodove od Amerikanca Anundsona koji je bio prvi u kategoriji do 120 kilograma. Amerikanac je iskusan i odličan borac ali imao sam ga minut i par sekundi u giljotini ali je izdržao. Retko ko bi takav hvat izdržao, to se predaje ili ostaje bez daha, na trenutak je prestao da diše ali je iskusan i snasao se. Ubacio je rame da bi došao do daha, i dobio me na bodove.Povukao me u repasaž.U borbi za treće mesto mi je zapao, isto, Amerikanac, teži 12 kilograma od mene. Čim sam ušao u borbu sa njim mislio sam da ću ga pobediti jer sam osetio da sam jači od njega, potcenio sam ga i mojom greškom je Amerikanac došao do bodova i na bodove me pobedio. Nikada nisam bio bliži svetskoj medalji. Takmičenje je bilo odlično. Jaka konkurencija a nas je savladao i umor od puta, velika vremenska razlika i nagla promena klime. Ovo je odlicno iskustvo za sve nas i nadam se mnogo boljim rezultatima na sledećem svetskom prvenstvu koje se održava kod nas u Beogradu – rekao je Klisarić.