cetvorka_gr

EP SRBIJA 2012, ŽREB GRČKO RIMSKI STIL
Solidan žreb za Štefaneka i drugare

Posle četiri dana rvanja u slobodnom stilu na redu je da takmičenje, subotu i nedelju, počne u grčko rimskom stilu. Obavljen je žreb za prvi dan takmičenja a moglo bi da se kaže da su Orlovi bili srećne ruke,ponajviše onaj onaj od koga se najviše očekuje.

Naime, Davor Štefanek (do 60 kg) se u prvom kolu sastaje sa Portugalcem Manuelom Almeidom. Ukoliko pobedi, Davor ide na pobednika duela Stadelman (Švajcarska) – Islamov (Moldavija).
Kristijan Gazdag (55) se u prvom kolu sastaje sa sjajnim Mađarom, Peterom Modošom, dok je Dejan Franjković (96) je u prvom kolu slobodan. U osmini finala se sastaje sa Bugarinom Dinčevim. Miloš Spasić (120) takođe je slobodan u prvom kolu, a u narednoj rundi se sastaje sa Nemcem Boeringerom.
– Gazdag je prošao i dobro i loše. Mađar je toliko jak, da verovatno ide do finala. Ali, Gazdag je još junior. Ovo mu je dorba provera pred juniorsko Evropsko prvenstvo. Kada je Štefanek u pitanju, realno je da prođe kvalifikacije protiv Portugalca. U njegovom delu žreba su kvalitetni Litvanac, Hrvat i Moldavac. Štefanek je na merenje došao sa 400 grama manje, što se nikada nije desilo. To je dobar pokazatelj. Franjković ide na Bugarina, koji ga je pobeđivao nekoliko puta, ali je Dejan mnogo napredovao u poslednje dve nedelje. Od njega sve zavisi. Kada je Spasić u pitanju, u toj kategoriji je došao neki novi Nemac. Ako ga Miloš savlada, pa uz to „preskoči“ Ivanova, za koga očekujem da bude bolji od Azerbejdžanca, Spasić može da se uključi u borbu za medalju – kaže selektor orlova, Milorad Dokmanac.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Poznati učesnici Fajnal fora