PARTIZAN PUTUJE U NOVOSIBIRSK NA LIGU ŠAMPIONA

Crno beli ciljaju titulu

 

rkpartizanParni valjak sprema se za Ligu šampiona. Ekipa Partizana, prošlogodišnji ekipni prvak Srbije prvi put u istoriji kluba nastupaće na završnici Lige šampiona. Ovoga puta prestižno takmičenje biće održano u Novosibirsku, u dalekom Sibiru od 3. do 7. decembra.

Pored Partizana učestvovaće ekipe iz Rusije, Švedska, Turske, Belorusije, Ukrajine, Azerbejdžana i domaćina Rusije. Pošto se u isto vreme u Novosibirsku održava i finale LŠ u slobodnom stilu još uvek nije poznat broj ekipa u grčko rimskom stilu.

Prema propizcijama LŠ svaka ekipa ima pravo pojačanja po dvojicu rvača iz zemlje i dvojicu takmičara iz inostranstva. U Partizanu će pojačanje biti Fris i Štefanek i dvojca rvača iz Jermenije. Posle Lige šampiona ekipa će otputovati za Omsk na međunarodni turnir (od 9. do 12. decembra).

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Davor Štefanek od 19 sati u borbi za bronzu

Trener kluba Boško Kecman bio je kratak.

-Ekipa je odradila lakši deo posla. Svi smo spremni. Fris i Štefanek su uvek spremni. Želja nam je da u inostranstvu osvojimo odličja jer smo ovde smo osvojili što je moglo da se osvoji – rekao je Kecman.

Ispred ekipe prisutnima su se obratili Radomir Petković, Aleksandar Maksimović i Davor Štefanek i svi su bili jasni oko predstojećeg takmičenja.

-Idemo da ostvarimo što bolji rezultat. Imamo dosta ozbiljnu ekipu, dobili smo četvoricu rvača koji su pojačanje u klubu za Ligu šampiona – rekli su sva trojica.

Direktor kluba Rajko Baltić bio je iscrpan.

-Ovo je istorijska šansa i prvo učešće našeg kluba u Ligi šampiona. Na takmičenju će se pojaviti 70 i više rvača iz osam klubova. Pošto je Evropa najjača rvačka sila u rvanju ovo je ekipno takmičenje koje je svakom timu za prestiž. Partizan će predstavljati Srbiju i siguran sam dostojno. Pored trofeja Lige šampiona upored će se klubovi boriti i za trofej Kupa CELA – rekao je Baltić.

Povezana vest:  PREDSEDNIŠTVO RSS, Trajković: Zalet za olimpijsku medalju, Abazov: Želim da pomognem

Idejni tvorac nove ekipe Parnog valjka nastavio je u dahu.

-Još uvek imamo finansijskih problema jer nam za avionske karte treba oko milion dinara a ceo projekat će koštati oko 40.000 evra. U odsustvu finansijskih sredstava oslonili smo se na stare prijatelje kluba. Bijemo bitku za karte a do sada smo obezbedili samo četvrtinu sredstava. Ekspediciju će činiti 20 ljudi. Zahvalan sam na pomoći svima i državnim institucijama Sekretarijatu za sport grada Beograda, Minostarstvu omladine i sporta Republike Srbije kao i Olimpijskog komiteta Srbije – rekao je Baltić.

Povezana vest:  MEDITERANSKE IGRE 2013, Srebrna medalja za Aleksandra Maksimovića

 

Spisak ekipe

U Sibiru će se na strunjači pojaviti Fris Kristijan (do 55 kg), Davor Štefanek (do 60 kg), Aleksandar Maksimović (do 66 kg), Goran Bulatović (do 74 kg), Artur Šaginijan i Nikola Knežević (do 84 kg), Arman Gegamijan i Vladimir Radosavljević (do 96 kg) i Radomir Petković (do 120 kg). Vođa puta je Rajko Baltić, treneri su Boško Kecman i Sreten Damjanović , sudija Milorad Vukić, lekar ekipe dr. Stevan Sikimić i snimatelj Božidar Baltić. Ostali čalnovi ekipe Radmilo Mićko Jevtović, počasni predsednik Partizana, Zoran Milovanović, Radoslav Radojević, predsednik RK Partizan, Radoslav Radojević, potpredsednik RK Partizan i Mladen Vrećo član UO RK Partizan.

 

Zahvalnice prijateljima

Posle konferencije za medije dodeljene su i zahvalnice prijateljima kluba i to Milan Janković, Privredna komora Beograda, Tehnikom kompijuters, Tim izolirka, Beksting i Moskovska banka.