prvenstvo_srbije_grepling_mart_2010SP GREPLING – POLJSKA

Srpski tim spreman za Krakov

 

Reprezentacija Srbije u greplingu spremna je za polazak u Poljsku na svetsko prvenstvo u greplingu. Selektor Dalibor Perović, posle duže razmišljanja i vaganja odabrao je najbolje, njih 10, koji će Srbiju predstavljati na planetarnom skupu.

Na spisku se nalaze:

Seniori: Do 65 kg: Vukoje Stešević (Radnički, Beograd)

Do 80 kg: Marko Ignjatović i Nenad Latinčić (Crvena zvezda)

Do 90 kg: Srđan Rokvić (Fruškogorac)

Do 110 kg: Srđan Klisarić (Partizan), Predrag Budić (Crvena zvezda)

Povezana vest:  Juniori ponovo u Bugarskoj

Apsolutna: Željko Šarić (Crvena zvezda)

Žene: do 50 kg: Bojana Joličić (Radnički Beograd)

Do 55 kg: Merima Galetin (Crvena zvezda)

Do 65 kg: Aleksandra Tasić (Crvena zvezda)

Objavljivanjem spiska Perović je naglasio da postoji, ako se kockice slože, dodavanje još jednog imena spisku ali to će se znati na dan puta – u četvrtak.

-Dosta smo trenirali i radili na Košutnjaku. Svi su spremni i žele što pre da krenu na put u Krakov. Krećemo u četvrtak a u petak je već merenje. U subotu i nedelju su borbe za medalje a povratak je zakazan za ponedeljak – rekao je Perović.

Povezana vest:  EP U BEOGRADU 3.-10. MARTA 2012, Rajko Baltić: Događaj godine!

Prvi strateg za grepling naglasio je da je ova rvačka disciplina sve popularnija, kako u Srbiji tako i u svetu.

-Svetsko prvenstvo održava se u Poljskoj i smatram da će konkurencija biti izuzetna. Prošle godine Planetarni skup bio je u decembru u SAD ali je Svetska rvačka federacija izmenila kalendar i sve nas, početkom godine iznenadila. Ipak, održali smo Prvenstvo Srbije a svi su trenirali po klubovima i pripremali se. Siguran sam da ćemo i ovoga puta obradovati sve ljubitelje rvanja i greplinga uSrbiji i da ćemo se u zemlju vratiti sa odličijima jer imamo doličan tim – rekao je Perović.

Povezana vest:  Maksimović rvač godine u Srbiji, kreću pripreme za narednu sezonu

U greplingu se rve udisciplinama Gi i No Gi, tačnije u kimonu ilibez kimona. Na spisku je 10 takmičara ali Perović nije hteo da otkriva ko će u kojoj disciplini da nastupi. Ipak…

-Svi znaju šta im više odgovara. Taktiku smo pravili na Košutnjaku u minulih 10 dana pa ćemo videti šta i kako u Krakovu – rekao je na kraju Perović.