grappling_poljska_SP_1GREPLING SP POLJSKA

12 medalja za Orlove

 

U poljskom gradu Krakovu održano je Svetsko prvenstvo u Grapplingu i Pankrecionu. Na šampionatu su nastupili borci 23 nacije a takmičari Srbije osvojili su 12 medalja I to šest srebrnih I šest bronzanih odličja. Pet medalja srpski borci osvojili su u pankrecionu, a sedam u greaplingu. Najbolji su bili Pedrag Budić takmičar Crvene Zvezde i  Srđan Klisarić iz beogradskog Partizana.

-Predrag Budić je osvojio dve srebrene medalje u kategoriji do 110 kilograma u Gi verziji (kimono) i srebro u Apsolutnoj  kategoriji Gi, gde je u finalu bio bolji od Amerikanca i na zaprepašćenje cele hale je vidno oštećen od strane sudija i oduzeto mu je zasluženo zlato. Sledećih 20 minuta takmičenje nije moglo biiti nastavljeno zbog negodovanja i pobune publike na takvu odluku sudija. Zbog takvog vikanja publike u hali i navijanja za našeg takmičara tačnije, navijanja da se donese ispravna odluka, sudija iz Kanade je meni kao treneru I selektoru u uglu našeg takmičara pokazao crveni karton i udaljio me iz hale. To je bila neverovatna i do sada neviđena odluka sudija na bilo kom takmičenju i u bilo kojoj sportskoj disciplini. Tom odlukom našem takmičaru i našoj zemlji je oduzeto zlato. Budić je još u apsolutnoj kategoriji No Gi ( bez kimona) osvojio peto mesto, i u Apsolutnoj kategoriji u Pankretonu osmo mesto – rekao je Perović.

Povezana vest:  „Gedži“ pobeda za stolom protiv Proletera

-Srđan Klisarić je u kategoriji do 110 kilograma u No Gi verziji osvojio drugo mesto, i u apsolutnoj No Gi bio je četrnaesti. Vukoje Stešević je u kategoriji do 65 kg No Gi bio osmi, a u Gi konkurenciji deveti. U pankrecionu, u svojoj kategoriji, zauzeo je treće mesto i bronzanu medalju, i u apsolutnoj No Gi bio je dvadeset i peti. Marko Ignjatović je u kategoriji do 80 kilograma u No Gi bio 14, dok je u apsolutnoj u No Gi bio osamnaesti – veli Perović I nastavlja o rezultaitma reprezentativaca: – Srđan Rokvić u kategoriji do 90 kilograma No Gi osvojio je peto mesto, u apsolutnoj No Gi bio je deveti, do 90 kg Gi bio je osmi, i u apsolutnoj Gi bio je šesti. Nenad Latinčić (do 80 kg Gi) bio peti, a u apsolutnoj No Gi bio je šesnaesti.

Povezana vest:  JUNIORSKO EP, (Ne)očekivano bez medalja u grčko rimskom za Orlove

grappling_poljska_SPNa takmičenju su učestvovale I devojke.

-Bojana Joličić je u kategoriji do 50 kilograma u No Gi bila sedma a u apsolutnoj No Gi, dvanaesta, u kategoriji do 50 kg Gi bila je takođe sedma, dok je u pankrecionu u svojoj kategoriji do 50 kg bila druga i okitila se srebrenom medaljom. Merima Galetin u kategoriji do 55 kg No Gi zauzela je treće mesto, a u apsolutnoj No Gi  bila je peta, do 55 kg Gi bila je treća, i u pankrecionu je bila druga. Aleksandra Tasić u kategoriji do 65 kg No Gi bila je treća, a u apsolutnoj No Gi trinaesta, u kategoriji Gi do 65 kg bila je treća, u pankrecionu u kategoriji do 65 kg bila je druga i u pankterionu u apsolutnoj kategoriji bila je treća.

Iako je srpska reprezentacija donela pun kofer medalja konkurencija je bila iznad nivoa a srpski borci postavili su novi record u srpskom rvanju – 12 medalja.

Povezana vest:  GREPLING, Dalibor Perović selektor Crne Gore

-Momci i devojke su se odlično borili u jakim konkurencijama. Devojke su pokazale da im bolje leže udaračke discipline jer su u pankrecionu sve tri uzele medalje, dok je Bojana Joličić u greplingu ostala bez medalje, dok su se momci bolje pokazali u greplingu, jedini se Vukoje Stešević okitio bronzom u pankrecionu. Nakon završenog Svetskog prvenstva prošle godine u Americi gde smo osvojili tri medalje, ja sam preko medija obećao da ćemo sa sledećeg prvenstva Sveta doneti barem pet, možda smo malo prekršili obećanje od pet, ali na našu radost i na radost ostalih doneli smo dvanaest medalja u Srbiju.

Na kraju turnira ekipno smo osvojili šesto mesto od dvadeset tri nacije. Sledeće godine Svetsko prvenstvo će se održavati kod nas u Beogradu, i biće nam mnogo lakše da ponovimo ovaj uspeh pa čak i da uzmemo još koju medalju više.