rajkovic pehar

Rajković: Slavimo, ali ono pravo nas čeka u Beogradu

Golman omladinske reprezentacije Srbije Predrag Rajković rekao je danas da jedva čeka da se vrati u Beograd i sa nacijom proslavi titulu prvaka sveta osvojenu na Novom Zelandu.

Srbija je u finalu posle produžetaka pobedila Brazil (2:1), a svečani doček povodom velikog uspeha zakazan je za ponedeljak ispred Skupštine grada.

-Ostvario nam se san. Imali smo slavljeničku atmosferu u svlačionici, ali prava proslava nas čeka kada se vratimo u Beograd. Ova titula mnog znači za našu zemlju. Ne znam šta možemo da očekujemo, ali sigurno će biti nešto veliko – rekao je Rajković za sajt FIFA.

Povezana vest:  GSP Beograd osvajač Soccer Zlatnog superkupa

On je dodao da je od samog početka verovao da Srbija može da se popne na krov sveta.

-Znao sam da možemo da postignemo nešto veliko ovde na Novom Zelandu i da možemo da budemo prvaci sveta. Igrali smo produžetke na svim utakmicama nokaut faze i to nam je pomoglo da naučimo da se izborimo sa pritiskom. Takođe, tu je i neverovatan timski duh, koji nas je vodio do titule u finalu protiv neverovatno jakog Brazila – objasnio je Rajković.

Povezana vest:  Vojvodina ispustila pobedu u finišu meča sa Dinamom

Na pitanje novinara koja je tajna uspeha Srbije na ovom šampionatu, Rajković je rekao:

-Veoma prosto, mi smo jedan tim sa jednim srcem. To je bio naš moto od početka, tako smo živeli, što je moglo da se vidi i na terenu.

Golman Crvene zvezde proglašen je za najboljeg čuvara mreže na prvenstvu.

Povezana vest:  MPK ublažio zabranu ruskim sportistima

-Nagrada mi mnogo znači. Ipak trebalo bi istaći da ona pripada celom timu, jer bez njihove pomoći nikada ne bismo osvojili titlulu – poručio je Rajković.

PHOTO: Hannah Peters/Getty Images Sport