Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone izjavio je da će razmisliti o svojoj budućnost u tom fudbalskom klubu, posle poraza u finalu Lige šampiona od gradskog rivala Reala, preneli su danas britanski mediji.

Atletiko je sinoć u Milanu, posle izvođenja jedanaesteraca, izgubio u finalu Lige šampiona od Reala. U regularnom delu i posle produžetaka bilo je 1:1, a Real je pobedio sa 5:3 posle izvođenja penala i osvojio 11. titulu evropskog prvaka.

Povezana vest:  IZBORI U FK CRVENA ZVEZDA 2012, Vladan Lukić: Ponosan sam na izbore u Zvezdi

Atletiko nikada nije osvojio Ligu šampiona, a u finalu od Reala izgubio je i 2014. godine, kada je posle produžetaka bilo 1:4.

-Poraz u dva finala je neuspeh – rekao je Simeone, koji predvodi Altetiko od 2011. godine.

Simeone je sa Atletikom 2014. godine osvojio šampionsku titulu sa Atletikom, prvu od 1996. godine, a osvojio je i Kup kralja, Ligu Evropa, Super kup Evrope i španski Super kup.

Povezana vest:  Besplatan ulaz na utakmicu Jagodina-Vojvodina

Upitan da li razmišlja o ostavci posle sinoćnjeg poraza, 46-godišnji trener je odgovorio pozitivno.

-Mislim da bi trebalo da počnem da razmišljam. To je logično pitanje posle poraza koji smo pretrpeli u Milanu. Imali smo priliku da postanemo prvaci Evrope, ali je nismo iskoristili. Moramo da nastavimo da radimo. Moram da razmislim o stvarima koje su moj deo posla, to ću sada da uradim. Jasno mi je da se niko ne seća poraženih. Moramo ovo da prevaziđemo i izlečimo rane – rekao je Simeone.

Povezana vest:  Platini zvanično odustao od kandidature za predsednika Fife