srb_estonija

KVALIFIKACIJE ZA EP

Brkićev kiks oborio “orlove”!

 

Posle remija u Talinu selekcija Srbije sve je dalje od Evropskog prvenstva. U utakmici u kojoj se moralo pobediti “orlovi” su još jednom kiksnuli I zakoplikovali već lošu situaciju(1:1). Čudna utakmica u snežnoj večeri ostaće zauvek u glavama naših reprezentativaca pošto smo do 84. Minuta imali aktivan rezultat.

Počeli smo meč u značajno izmenjenom sastavu ali smo strpljivom igrom uspeli da umirimo Estonce I da preko Pantelića dođemo do gola u 39.minutu. Kiks kapitena Estonaca iskoristio je as Olimpijakosa i zakucao loptu u mrežu domaćih. Tada se činilo da smo završili posao a posle propuštenih zicer prilika Tošića I Jovanovića Estonci su se vratili u život.

Povezana vest:  Navijačka grupa Vaska ne sme više na sportske događaje

Čast da nas odvoji od Eura imao je Željko Brkić, koji je očajno reagovao kada je Vasiljev šutnuo sa tridesetak metara.Hladan tuš uništio je naše nade a jači od situacije bio je samo Marko Pantelić. As Olimpijakosa je uspeo da u zaustavnom vremenu postigne gol, ali je sudijska trojka posle konsultacija preinačila odluku, tako das mo pognute glave napustili zavejani stadion.

Povezana vest:  La Gazeta delo Sport, Srpski navijači najavili nerede i na revanš utakmici

Naredni meč Srbija igra sa Severnom Irskom 2. Septembra.

 

ESTONIJA – SRBIJA  1:1

Strelci:  Vasiljev  84. za Estoniju, Pantelić u 39. za Srbiju.

Žuti kartoni: Piroja, Purje (Estonija), Milijaš, Biševac(Srbija). Gledalaca: 8000. Sudija: Hendrikus Nijkus (Holandija)

ESTONIJA: Pareiko, Ran, Klavan, Piroja, Kruglo, Dmitrijev, Puri(Purje), Vasiljev, Jager, Sag(Kink), Ahjupera(Oper).

SRBIJA: Brkić, Ivanović, Vidić, Biševac, Kolarov, Petrović, Milijaš, Ninković(Trivunović), Tošić, Jovanović(Žigić), Pantelić.

Povezana vest:  Vermezović: Svesni smo snage Intera, znamo šta nas čeka