zeljko_brkic

KVALIFIKACIJE ZA EP 2012, ESTONIJA-SRBIJA

ORLOVI na skeneru

 

Hladna talinska noć pokazala je da puleni Vladimira Petrovića znaju da odigraju na rezultat ali I da  imamo velike problem kada na golu nema Bojana Jorgančevića. Ako želimo da vidimo neko veliko takmičenje moramo da pronađemo boljeg golmana.

BRKIĆ – Definitivno najslabija karika naše selekcije. Tokom celog meča nesiguran I plašljiv.Tek u par navrata uhvatio loptu a kod šuta Vasiljeva delovao kao golman pionirske selekcije. Zaludao u avion sa “orlovima”, mada je uspeo da odbrani šut iz blizine u 90. Minute…

IVANOVIĆ – As Čelzija ponovo je pokazao da je najstandardniji  član “orlova”. Bane je igrao sigurno, često se ubacivao u napad a kod prvog gola “presingom” naterao Estonce da pogreše.

Povezana vest:  Krojf: Barselonin problem je Nejmar

VIDIĆ – Komandant “orlova” odigrao je na iskustvo I veliki kvalitet. Nije as Mančester junajteda  imao mnogo rizičnih situacija.

BIŠEVAC – Odlično se uklopio uz Nemanju Vidića. Uspešno je zatvarao sve “rupe”, tako da selektor Petrović može da bude srećan što ima još jednu  soluciju pored kapitena Vidića.

KOLAROV – Vrlo korektna partija našeg levog beka.Nazad je zatvorio sve “rupe” a u napadu nije imao mnogo prostora za nešto ofanzivniju partiju.

PETROVIĆ – Nije bio previše atraktivan i zapažen u ofanzivi ali je sigurno ispunio Pižonove zahteve. Imao nekoliko “greškica” ali je trčanjem i htenjem  značajno učestvovao u trujumfu.u 78. Minute uspeo da izdribla “pola Estonije”.

Povezana vest:  Pacini pauzira šest meseci

MILIJAŠ – Nije baš pokazao sav svoj kvalitet. Vredno je obavljao zadatke a da je sudija progledao “orlovima” kod ofsajda, stigao bi da upiše I gol. Morao bolje…

NINKOVIĆ(14. Min) – Tek što se zagrejao morao je da napusti teren zbog udarca koji je dobio u desetom minute.

TRIVUNOVIĆ (od 14. Min) – Iskusni vezista nije imao svoje veče u Talinu. Čini se da je ušao nespreman u meč, posle povrede Ninkovića, a sa par rizičnih lopti “častio” je Estonce. Namučio ga Vasiljev.

TOŠIĆ – Najkonkretniji član “orlova” u prvom poluvremenu. Tokom cele utakmice pokazivao je veliku borbenost , što je rezultiralo i greškom Piroje, posle čega je Pantelić dao gol. Pretrčao je kilometer i dokazao svima da više nije samo lakonogi talenat već ozbiljan igrač. Pao sa igrom u drugom delu meča.Promašio dve dobre prilike.

Povezana vest:  Navijači PSŽ-a traže od Nejmara da ode iz kluba

JOVANOVIĆ(do 74.min) – Najslabija partija vihornog napadača u dresu “orlova”. Trudio se Lane ali nije uspeo da pokaže kvalitete. Nije ga slušala lopta, tako da treba da zaboravi talinsku noć što pre…Vidi se da nema utakmice u nogama.Promašio sjanu priliku u drugom poluvremenu.

ŽIGIĆ(od 74. Min) – Ništa značajno nije uradio.

PANTELIĆ – Igrač utakmice.Ne samo zbog gola već  i zbog neverovatnog truda I energije. Činilo se da Panta najviše želi pobedu a u momentima kada nije imao ofanzivne zadatke pomagao nesebično odbrani.  Šteta što Jovanović nije iskoristio njegovu šmekersku asistenciju.