aleksandar_kirovski (1)

Aleksandar Kirovski: Čekam svoju šansu!

 

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su u prošlom kolu jednu od najubedljivijih pobeda na gostovanjima u protekle dve decenije, a razlog više za zadovoljstvo navijači najtrofejnijeg srpskog kluba imaju usled činjenice da u „radionici“ trenera golmana, Srđana Maksimovića stasava još jedan odličan čuvar mreže, letošnje pojačanje iz Zemuna, Aleksandar Kirovski.

– Zadovoljan sam svojim statusom u klubu. Dosta igrača sam znao od ranije, tako da sam se brzo i lako uklopio u ekipu. Dobro se radi na treninzima, napredujemo iz meča u meč, kako individualno, tako i kao kolektiv – započinje naš golman, koji je na Marakanu stigao, nakon 14. godina provedenih u klubu iz Gornje Varoši.

Povezana vest:  Voždovac sporazumno raskinuo ugovor sa trenerom Živkovićem

– Odrastao sam u Zemunu, i taj klub će uvek biti nešto posebno za mene. Sa druge strane dolaskom u Zvezdu, shvatio sam o kakvoj se instituciji radi, kolika je i kakva organizacija jednog ovakvog giganta. Mnogo ljudi je povezano i svi su deo mašinerije koja brine o nama igračima – zapazio je Kirovski.

Jasno je mladom čuvaru mreže da je Bajković trenutno zbog forme i iskustva neprikosnoven među stativama, ali nije nervozan zbog toga, naprotiv.

Povezana vest:  Monpelje ne posustaje u trci za titulu

– Situacija mi je bila kristalno jasna kada sam dolazio. Ovde sam da čekam svoju šansu iz drugog plana, kao što je to bio slučaj protiv Metalca. Ukoliko se Bajko, ne daj Bože povredi ili dobije kartone, tu sam da ga zamenim i pomognem koliko mogu. Nisam nervozan uopšte zbog klupe. Smatram da sam u Lučanima korektno odradio svoj deo posla, koga istini za volju, nije ni bilo mnogo.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Čileanci se nadaju iznenađenju, Brazilci oprezni

Aleksandar takođe veruje da će posle usporenog starta prvenstva, njegovi saigrači u finišu jeseni dodati gas, još više podići formu i trijumfalno završiti prvi deo šampionata. Atmosfera u ekipi je odlična, naročito među golmanima.

– Svi znaju ko je Boban Bajković, kakav je igrač i čovek. Nama, mlađim golmanima, umnogome olakšava napredak, savetuje nas, bodri, i zaista je zadovoljstvo sarađivati sa njim. On je dugo u klubu, najbolje poznaje stil i sistem rada trenera Srđana Maksimovića i veliko je zadovoljstvo sarađivati sa takvim ljudima i sportistima – zaključio je Kirovski.