kv-rc-kg-wb

JUNIORSKA LIGA SRBIJE 2011

Pobeda Veprova, Krunama ostaje nada

Mnogo je tačdaunova zabeleženo na stadionu pored Ibra. Kragujevčani su u povratnoj utakmici uspeli da savladaju Kraljevčane u gostima rezultatom 46:56. A koja će od ove dve ekipe proći u play off rešiće se sledećeg vikenda u Kragujevcu.

Pred tri stotine gledalaca i uz sjajnu koreografiju sa ljubičasto belim trakama i balonima na tribinama, Krune su dočekale komšije iz Kragujevca. I ako su obe odbrane pokazale slabiju igru, gledaoci su mogli da uživaju u pravoj “meteorskoj kiši” tačdaunova, obe ekipe, postignutih što trčanjem, što pasom.

Kragujevčki napad pas igrom je mnogo bolje funkcionisao nego u prvom susretu ova dva tima. Osvajajući pasom i dobrim trčanjima nove daunove Veprovi su stizali sa lakoćom do endzone domaćina. Nekoliko puta su Veprovi odlučili da poentiraju preko Stefana Stefanovića i njegovog quarterback sneak-a, za šta odbrana Kruna nije imala rešenje. QB Stefanović je quarterback sneak upotrebljavao i van crvene zone, kada god je falilo malo jardi za nova četiri pokušaja.

Pored toga Stefanovioć je više puta upošljavao pas igrom iskusnog Stanka Kasalovića i druge hvatače Veprova. Dok je napad postizao poene, odbrana Kragujevčana nije bilo toliko dobra, ipak uspeli su da odigraju bolje nego kući i da otklone glavne opasnosti .  Isto kao i u prvoj utakmici, specijalni timovi Veprova su opet bili mnogo bolji od protivnika, često osvajajući i više od dve trećine terena i stavljajući tako više puta Krune u neougodan položaj.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, U Kraljevu održan finalni turnir Pionirske Fleg lige Srbije 2016.

Sa druge strane odbrana Kruna je odigrala slabiju partiju nego u Kragujevcu.

Iako su domaćini uspeli da “dobiju” tri četvrtine susreta, razlika od 22 primljenih i ni jedan postignut poen u drugoj četvrtini dovela ih je do poraza. Tim Kruna je imao i više grešaka tokom utakmice što je sigurno još jedan doprinos ovakvom rezultatu. A i odbrana Kragujevca je budno motrila na najboljeg i najopasnijeg igrača domaćih, na QB-a Strahinju Stepovića, uspevajući nekoliko puta da ga spreči u njegovim prodorima. Ipak Stepović je i pored toga uspeo da trčanjem postigne 2 tačdauna, a ujedno i odličnom pas igrom da postigne još četiri TD-a i to na hvatače Aleksu Denovića, njegovog brata Dimitrija Denovića i dva TD-a na Lazara Miletića. Krune ni ovu utakmicu nisu bile pošteđene povreda, pa su tako van igre od standardnih startera ostali Ivan Beloica, Željko Terzić, Nikola Vučković i Nemanja Gajović, a tokom igre su se povredili i reprezentativni CB Igor Đoković i perspektivni RB Nikola Kovačević.

Sve u svemu mogla se videti mnogo bolja igra Verpova i nešto lošija igra Kruna, nego u prvom susretu ova dva tima, što i rezultat govori.

Povezana vest:  Zbog poplava, Obrenovac Hawks ne nastavljaju takmičenja

Ipak pobeda Kragujevac Wild Boarsa nije dovoljna za plasman u polufinale plej ofa, jer su u prvom meču Krune savladale Kragujevčane rezultatom 42:27. Veprovi imaju još jednu šansu i to ukoliko u poslednjem kolu savladaju Čačak Angel Warriorse na svom terenu. U protivnom, zbog boljeg međusobnog skora u polufinale plej ofa prolaze Krune.

Ova utakmica je imala i humanitaran karakter, gde su domaćini organizovali kampanju prodaje ulaznica od čega će sva sredstva otići za pomoć oboleloj Ireni Paunović. Na tri lokalne televizije i četiri radio stanice danima se emitovala reklama za ovu humanitarnu utakmicu, a rađene su i promocije u javnosti gde su bili angažovani svi igrači i treneri juniorskog tima. Na žalost hladno vreme je učinilo svoje i poseta nije baš bila očekivano velika, ali osim nešto prikupljenog novca svakako je bitna i sva pažnja javnosti koju su Krune usmerile za dalju pomoć Ireni. U klubu najavljuju da će i ubuduće nastaviti sa sličnim akcijama.

Pred početak takmičarske JLS utakmice, odigrana je i revijalna flag football utakmica u kojoj su snage odmerili Krune i Veprovi rođeni 1997. godine i mlađi. I ovde su slavili gosti razultatom 28:6. Početak Fleg lige Srbije je još uvek daleko, a želja oba kluba je da im fleg selekcije budu aktivne tokom cele godine. Ova fleg utakmica je i odigrana kako bi se pružila mogućnost najmlađima da odmere snage na terenu, a i kako bi se van njega učvrstila sportska prijateljstva.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Veprovima derbi u Novom Sadu

Kraljevo Royal Crowns – Kragujevac Wild Boars 46:56 (22:16, 0:24, 8:8, 16:8)

Atletski stadion. Gledalaca: oko 300.

Kretanje rezultata:

0:8 Stefan Stefanović trčanje, pretvaranje za 2 poena.

8:8 Strahinja Stepović pas ka Aleksi Denoviću

16:8 Strahinja Stepović trčanje od 30 jardi, uspešno pretvaranje za 2.

16:16 Stanko Kasalović trčanje, pretvaranje za 2 poena.

22:16 Strahinja Stepović trčanje od 20 jardi.

22:24 Stefan Stefanović trčanje, pretvaranje za 2 poena.

22:32 Lazar Pavlović vraćen fambl za tačdaun, pretvaranje za 2 poena.

22:40 Sava Nikolić trčanje od 30 jardi, pretvaranje za 2 poena.

30:40 Strahinja Stepović pas 12 jardi na Lazara Miletića, pretvaranje za 2 poena.

30:48 Stefan Stefanović pas od 20 jardi na Savu Nikolića, pretvaranje za 2 poena.

38:48 Strahinja Stepović pas 13 jardi ka Lazaru Miletiću, pretvaranje za 2 poena.

46:48 Strahinja Stepović pas 35 jardi na Dimitrija Denovića, pretvaranje za 2 poena.

46:56 Stefan Stefanović pas od 40 jardi na Stanka Kasalovića, pretvaranje za 2 poena.