juniori_IVANJICA 3

JUNIORI – XVI SP 2011.

Treći trijumf Srbije protiv Brazila

Juniori Srbije savladali su Brazil i u trećoj prijateljskoj utakmici odigranoj u Ivanjici. Srbija je večeras savladala Brazil sa 3:0, po setovima 25:21, 25:15 i 25:18, posle 74 minuta igre.

Utakmicu u dvorani Crnjevo posmatralo je 500 gledalaca, a sudili su Aleksandar Petrović i Nikola Obradović.

SRBIJA: LISINAC (10), KOPRIVICA (3), KAPUR, JOVOVIĆ (2), VRBAN, MILUTINOVIĆ (4), PETKOVIĆ, STOILOVIĆ, PERIĆ (13), ATANASIJEVIĆ (22), RAJKOVIĆ, BUCULJEVIĆ. TRENERI: MILAN ŽARKOVIĆ I DRAGAN ĐORĐEVIĆ.

Povezana vest:  SP POLJSKA 2014, Srbija bolja od Argentine - 3:1

BRAZIL: BERNARDO (8), MATEUS (9), VIKTOR UGO, ARI, LUKARELI (8), KVARESMA, KAŠEL, RAFAEL ARAUŽO, VITOR (2), RENAN (7), RAFAEL MARTINS, UGO (2), VEBER (1), LUKAS LOH (3). TRENERI: LEONARDO KARVALJO I FELIPE KOSTA.

Juniori Srbije su i treći put bili bolji od aktuelnog svetskog prvaka i domaćina SP, koje će se odigrati u avgustu.

Povezana vest:  Školu odbojke sa Đulom Mešterom pohađalo vise od 100 budućih odbojkašica i odbojkaša

Utakmici u Ivanjici prisustvovao je Nenad Golijanin, prvi potpredsednik OSS i ženska juniorska reprezentacija Srbije, koja će od srede u Ivanjici igrati na Balkanskom prvenstvu.

Na utakmici u Ivanjici nisu igrali Uroš Kovačević, zbog premora, i Milija Mrdak, zbog smrtnog slučaja u porodici.

Milan Žarković je na teren izveo postavu Jovović, Atanasijević, Lisiniac, Milutinović, Perić, Koprivica i libero Kapur, koja je od početka meča diktirala tempo igre. U svakom od tri seta, Srbija je već na drugom tehničkom odmoru imala nedostižnu prednost, pa se samo postavljalo pitanje kojim će se rezultatom set završiti.

Povezana vest:  Četvrti put oboren rekord – u Kraljevu 41 ekipa na petom turniru VII „Vip Beach Masters 2014." – Prvenstva Srbije u odbojci na pesku

Utakmicom u Ivanjici završeno je gostovanje Brazila u Srbiji, a obe reprezentacije se pripremaju za XVI SP 2011, koje će se odigrati od 01. – 10. avgusta u Rio de Žaneiru, u Brazilu.