Kuglaši Beograda, Partizana, Apatina i beogradske Paksel Tehnohemije plasirali su se u polufinale kuglaškog Kupa Srbije koje će se odigrati 31. marta iduće godine. Finale 7. aprila 2018.

U najinteresantijem duelu četvrtfinala na kugani u Vrbasu u duelu dva superligaša, novosadski Radnički je savladao sa 5:3 u igračkim poenima i 3.395:3.403 u čunjevima Crvenu zvezdu i palsirao se u polufinale. Beograđani su osvojili samo jedan igrački poen i doneo ga je igrač meča Bojan Kličarić (626) i dobili su još dva za više čunjeva (+8). Novosađani su osvojili pet igračkih poena a najbolji igrač bio je David Lainščak sa 588 čunjeva. Sudio je Predrag Koprivica.

Povezana vest:  NHL, Vancouver potvrdio katastrofalan start New Jerseyja

Takođe u Vrabasu, u sudaru vojvođanskog ligaša Apatina i superligaša Partizana, jesenjeg vicešampiona, slavili su Beograđani minimalcem 5:3 i sa 3.495:3.478 u čunjevima. Posle 3:3 u igračkim poenima, crno – beli su prošli dalje jer su dobili i dva poena za ukupno više čunjeva (+17). Dva Milana, igrač meča Jovetić (617) i Trkulja (615) vodili su Partizan do tesnog trijumfa, dok je kod Apatina Predrag Majstorović bio najbolji sa 610 čunjeva. Sudio je Darko Milović.

Povezana vest:  Lukić čestitao Škundriću na izboru

Branilac titule u Kupu Srbrije i šampion Beograd na kuglani Alimenta u Novom Sadu sa ubedljivih 7:1 savladao je vojvođanskog ligaša Dunav iz Bačke Palanke. U čunjevima je bilo 3.622:3.322. Igrač meča Goran Ostojić (Beograd) oborio je 624 čunja, Čongor Baranj je imao 621 čunj. Kod Dunava najbolji je bio Goran Vekić sa 597 čunjrva. Sudio je Jovan Boda.

Srpskoligaš beogradska Paksel Tehnohemija iznenadila je superligaša Spartak 024 iz Subotice takođe na kuglani Alimente i slavila sa 6:2 u poenima i 3.428:3.354 u čunjevima. Stefan Popović (Paksel Tehnohemija) sa 596 čunjeva bio je igrač meča, dok je kod Spartaka 024 Pero Skenderović bio najbolji sa 575 čunjeva. Sudio je Vladimir Jovičić.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Partizan posle mnogo preokreta savladao Zvezdu i stigao do vođstva u seriji

U ženskoj konkurkciji prijavile su se samo četiri ekipe Singidunum (Beograd), Apatin, Radnički (Novi Sad) i Srem (Ruma) i direktno će igrati polufinale. Parovi polufinala u obe konkurencije će se naknadno žrebati.
Prošle sezone Kup Srbije osvojili su kuglaši Beograda i kuglašice novosadske Alimente.