Zorana Arunović i Damir Mikec su briljantan nastup na Svetskom kupu u Čangvonu zaključili još jednom zlatnom medaljom, trećom u nizu.

Damir i Zorana su se danas okitili najsjajnijim odličjem u takmičenju miks parova vazdušnim pištoljem. Podsetimo, dan ranije oboje su pobedili u pojedinačnoj konkurenciji. Potom su bili najbolji u kvalifikacijama miks takmičenja i kao prvi se plasirali u današnji meč za zlato.

Rivali Arunovićeve i Mikeca u velikom finalu bili su Grci, sestra i brat, Ana Korakaki i Dionisios Korakakis. Ana Korakaki je već godinama jedna od najboljih takmičarki pištoljem na svetu. Aktuelna je prvakinja sveta vazdušnim pištoljem, a do te titule je došla baš na strelištu u Čangvonu pre četiri godine. Tada se Zorana Arunović okitila srebrom. Njen brat nema bogatu sportsku biografiju, ali u riznici je, pre Čangvona, imao tri medalje na Svetskim kupovima u miks paru sa sestrom, od toga jedno zlato ove godine.

Povezana vest:  ŠAH, U Skoplju počinje Karpoš open 2012

Srpski tim je, ipak, bio blagi favorit, s obzirom na iskustvo. Međutim, niko nije očekivao da će se prošetati do pobede. Meč za zlato je protekao prema prognozama. Borba srpskog i grčkog tandema je bila je izjednačena od početka do kraja. Bilo je nekoliko preokreta, ali do same završnice nijedan tim nije vodio sa razlikom većom od dva poena. Grci su poslednji put poveli posle 11. hica – 12:10. Arunovićeva i Mikec su uzvratili sa četiri poena za vođstvo od 14:12. U 14. seriji timovi su postigli identičan rezultat, pa je razlika i dalje bila dva poena (15:13). Petnaesti hitac je doneo rasplet drame. Mikec i Arunovićeva su u 15.seriji bili precizniji, osvojili  još dva poena i trijumfovali 17:13.

Povezana vest:  STONI TENIS, Stonotenisere IMT na ulicu izbacuju sudski izvršitelji

Zorana i Damir su na svim velikim takmičenjima u 2022. na kojima su zajedno učestvovali u miks paru stigli do odličja. Zlatne medalje su izborili na Svetskom kupu u Kairu, Gran priju u Granadi, Mediteranskim igrama u Oranu i Svetskom kupu u Čangvonu, a osvojili su i dve bronze (Evropsko prvenstvo u Hamaru i Svetski kup u Bakuu).

Mikec je na nedavno održanim MI u Oranu, kao i u Čangvonu, stigao do duplog zlata, pobedama u miksu i pojedinačnoj konkurenciji vazdušnim pištoljem. Arunovićeva je na Mediteranskim igrama bila treća, a titula šampionke Sredozemlja pripala je Ani Korakaki.

Povezana vest:  NORDIJSKO TRČANJE, Trijumf Nortug Juniora za kraj sezone

Naši reprezentativci pištoljem su danas završili učešće na SK u Čangvonu. Strelce puškom očekuju i takmičenja u trostavu, koja počinju u petak.

 Vazdušni pištolj, miks, medalje: 1. Srbija (Zorana Arunović/Damir Mikec), 2. Grčka (Ana Korakaki/Donisios Korakakis), 3. Italija 2 (Marija Varikijo/Federiko Nilo Maldini) i Indija 1 (Palak Palak/Šiva Navar).

Meč za zlato: Srbija – Grčka 17:13. Mečevi za bronzu: Italija 2 – Južna Koreja 2 16:12 i Indija 1 – Kazahstan 16:0