RB_Kristijan_Zabunovic_28

AMERIČKI FUDBAL

Prva pobeda Kraljevskih kruna

Kraljevo Royal Crowns vs. Mladenovac Forestlanders 61:0 (33:0,13:0, 7:0, 8:0)

Na Atletskom stadionu u Kraljevu pred više od 700 gledalaca odigrano je prvo kolo Super lige Srbije u američkom fudbalu. Domaći tim Kraljevo Royal Crowns je deklasirao Mladenovac Forestlanders sa rezultatom 61:0. Kraljevske Krune su dominirale tokom ceo utakmice, napad je trčanjem osvojio 306, a pasom 267 jardi terena, dok je odbrana imala 4 seka nad kvorterbekom Mladenovčana, dve presečene lopte i veliki broj uspešnih obaranja. Već na samom početku utakmice, u prvoj akciji napada Kruna, raningbek Kristijan Zabunović je poentirao. To je bio samo prvi od njegova tri tačdauna, a zbog njegove sveukupne igre kojom je oduševio i publiku na kraju je proglašen za MVP utakmice. Pored njega u napadu kraljevčana su se istakli i odlični kvorterbek Strahinja Stepović i zvezda tima i miljenik publike Džeremi Braun (Jeremy Brown). Kada god bi tokom igre Braun došao u kontakt sa loptom na tribinama bi se začuo huk podrške i oduševljenja, koji bi odmah ispratili atraktivni potezi i poentiranje popularnog Dži-Bija. Na žalost dvaput nakon postizanja tačdaunova, radovanje ovog amerikanca je protumačeno kao neposportsko i sudije su ga isključile pred kraj meča. U odbrani Kruna se opet istakao veteran ovog tima lajnbeker Darko Tripković, sa velikim brojem obaranja, zatim mladi deganzivni tekl Ivan Beloica koji je imao veliki broj uspešnih penetracija kroz ofanzivnu liniju Mladenovca i obaranja protivničkih igrača. Takođe defanzivni end Markus Vajč (Marcus Wyche) je dominirao u odbrani, koji osim uspešnih zaustavljanja napada Forestlandersa je i sam kao igrač napada ponetirao za dva poena, ušavši jednom na poziciju raningbeka. Kao delovi tima koji su odlično odigrali, posebno su se  istakle ofanzivna i defanzivna liniju Kraljeva. Sa druge strane Mladenovčani nisu mnogo toga pokazali, njihova odbrana nije mogla da zaustavi napredovanje, a napad nije mogao ozbiljnje da ugrozi veliku pobedu Kruna. Tu i tamo je dolazilo do sitnijih čarki između igrača na terenu, ali se utakmica odigrala i završila u ferplej i sportskoj atmosferi. Kraljevske Krune su zasluđeno slavile pobedu, a Mladenovčanima ostaje da izvuku pouke iz ovog susreta i da se bolje pripreme za ostatak prvenstva.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Pobeda Frojnda u japanskom Saporu

LB_Darko_Tripkovic_50

Kraljevske Krune se uključile i u akciju “Dajte krv – Ulepšajte dan sebi i drugima” koju sprovodi Crveni Krst sa B92

Američki fudbal je sve popularniji u Kraljevu i sve veći broj gledalaca dolazi na Atletski stadion da bodri Kraljevske Krune, a i sam klub okuplja sve veći broj mladih i dece. Klub već tradicionalno uzima učešće u humanitarnim i društvenim akcijama, a od skoro sarađuje i sa kraljevačkim Crvenim Krstom. Igrači mlađih selekcija su na ovoj utakmici delili flajere za akciju „Dajte krv – Ulepšajte dan sebi i drugima”, koju sprovodi Crveni Krst sa B92.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Kavčič vodi Partizan u Slohokej ligi sledeće sezone

Predsednik kluba Srđan Ćosić ovim povoodm kaže: „Ova saradnja sa Crvenim krstom našeg grada je imala za cilj da pozivemo sve koji mogu da postanu dobrovoljni davaoci krvi i tako damo doprinos sprovođenju ove akcije, a zatim i svojim primerom davalaštva.“  Članovi Kruna su se dogovorili sa Crvenim Krstom da će odmah nakon okončanja prvenstva kolektivno otpočeti sa davanjem krvi i tako pomoći onima  kojima je potrebno, a i apelovati na druge sportiste u Kraljevu i Srbiji da pokažu društvenu odgovornost.

Pored odlične igre i ulešća u humanitarnoj akciji, Kraljevske Krune su i uspešno organizovale utakmicu, pa je tako na poluvremenu nastupio  tim cheerleader-sica Kruna iz plesne škole “First Step”, a klub je organizovao i zanimljivu nagradnu igru u kojoj  su učešeće uzeli posteioci, takmičivši se za dres iz nove garniture tima.  Za veselu atmosferu podrške timu se pobrinula navijačka grupa sa glasnim navijanjem, praćenim bubnjevima i ukrašena balonima, zastavicama  kluba i drugom navijačkom koreografijom.što je retkost na utamicama američkog fudbala u Srbiji,

Povezana vest:  SLOHKEJ LIGA, OTKAZANA UTAKMICA HK PARTIZAN-HK MK BLED

Kretanje rezultata:

6:0 RB Kristijan Zabunović trčanje 38 jardi, neuspešan PAT.

13:0 QB Strahinja Stepović trčanje 35 jardi, QB Strahinja Stepović uspešan PAT za jedan poen .

21:0 QB Strahinja Stepović trčanje 20 jardi, WR Lazar Ivanović uspešan PAT za dva poena.

27:0 QB Strahinja Stepović pas ka WR Džeremi Braunu 60 jardi, neuspešan PAT za dva poena.

33:0 RB Kristijan Zabunović trčanje 40 jardi, neuspešan PAT za dva poena.

39:0 FS Džeremi Braun vraćanje intersepcije 95 jardi, neuspešan PAT za dva poena.

46: QB Strahinja Stepović pas ka TE Željku Terziću 50 jardi, QB Strahinja Stepović uspešan PAT za jedan poen.

53:0 RB Kristijan Zabunović trčanje 70 jardi, QB Strahinja Stepović uspešan PAT za jedan poen.

61:0 QB Strahinja Stepović pas ka WR Džeremi Braunu 45 jardi, FB Markus Wajč uspešan PAT za dva poena.