Pancevo-Panthers-Vili-SirdPanteri sigurni u Mladenovcu

Nisu dozvolili Panteri iznenađenje u Mladenovcu, gde su, pored ranog termina odigravanja utakmice (početak u 10 časova), prilično lako izašli na kraj sa domaćim Forestlendersima. Na taj način, gotovo sigurno su obezbedili opstanak u Superligi, ali i izjednačili su se sa kragujevačkim Wild Boarsima na deobi četvrtog mesta – onog koje vodi u plej of.
Od samog starta utakmice bilo je jasno ko je „stariji“. Debitanti u najvišem rangu takmičenja, domaći Forestlandersi, su bili sasečeni sa dva precizna pasa Vilija Širda, koje su kompletirali najpre Bratislav Bošnjak, a zatim i Vojsilav Milenković, nekada kvoterbek juniorske reprezentacije, sa sada očigledno u novoj ulozi hvatača.
Do poluvremena, Pančevci su još jednim tačdaunom, za 21:0 došli do odlučujuće prednosti, posle koje se više nije postavljalo pitanje pobednika. Ponovo je Šird pronašao Bošnjaka, pa su gosti sa tri tačdauna viška mogli mirno da uđu u drugo poluvreme.
U trećoj deonici, Šird je uposlio i tajtenda Vladimira Trajanovića, koji je zabeležio hvatanje za tačdaun, što su bili i poslednji poeni Pantera u ovom meču.
Forestlendersi su uspeli u poslednjem periodu da učine poraz podnošljivijim, a za to su zaslužni kvoterbek Miloš Krstić i hvatač Nikola Jovanović, koji su spojili dva pasa za tačdaun i konačan rezultat ovog susreta.
Panterima u narednom kolu na noge dolaze Indiansi iz Inđije, dok Forestlendersi gostuju Vojvodama u Novom Sadu.

Povezana vest:  Panteri se revanširali Imperatorima

Mladenovac Forestlenders – Pančevo Panters 14:28 (0:14, 0:7, 0:7, 14:0)
Stadion: Drapšin. Gledalaca: oko 150.
Kretanje rezultata:
0:7 Vili Šird pas 50 jardi ka Bratislavu Bošnjaku, Nemanja Zubović PAT.
0:14 Šird pas 20 jardi ka Vojislavu Milenkoviću, Zubović PAT.
0:21 Šird pas 35 jardi ka Bošnjaku, Zubović PAT.
0:28 Šird pas 30 jardi ka Vladimiru Trajanoviću, Zubović PAT.
6:28 Miloš Krstić pas 30 jardi ka Nikoli Jovanoviću.
14:28 Krstić pas 20 jardi ka Jovanoviću, Otis Mur pretvaranje za 2 poena.

Povezana vest:  NFL VESTI, Čip Keli novi trener San Franciska