Dukes-Wild-Boars-Nikola-SimovicHičkok režirao finiš, a Simović odveo Veprove u finale

Nikola Simović, talentovani hvatač Kragujevac Wild boarsa, zakazao je još jedan večiti derbi sa Vukovima u 10. borbi za titulu, otkako se igra američki fudbal u Srbiji. Reprezentativni vajdrisiver uhvatio je pas Ajka Vitakera 20 sekundi pre kraja meča za pobedu i na taj način trasirao put svog tima, iz izgubljene situacije, odveo ih u Serbian Bowl.
Vodili su Novosađani rezultatom 26:21, pre svega zahvaljujući odličnoj igri u drugom poluvremenu, u kojem su potpuno zaustavili Kragujevčane i sa dva tačdauna preokrenuli njihovo vođstvo sa poluvremena. Iako do tog trenutka odbrana Vojvoda nije popustila, to se dogodilo kada je domaćinu to najmanje trebalo. Divlji veprovi su imali poslednji napad, krenuli i stali na 19 jardi od end zone. Sve karte su bačene u taj napad, sva trojica Amerikanaca Vojvoda zauzeli su pozicije u fazi odbrane, ne bi li se odbranili i zamalo su uspeli u tome.
Ajk Vitaker, kvotebek Kragujevčana, imao je još samo jedan pokušaj ili bi sezona bila završena. Četvrti daun za 15 jardi morao je da izvede uzdrman, pošto je u prethodnom napadu bio sekovan od strane Demetrijusa Samlera, u toj postavci odbrane – lajnbekera. Ipak, Vitaker je sačuvao pribranost i u poslednjoj šansi na utakmici pronašao u end zoni Nikolu Simovića, koji je desetak sekundi pre kraja kompletirao pas za hičkokovsku završnicu i veliku radost Wild Boarsa zbog plasmana u finale – 27:26.
Oba tima su do tog trenutka igrala žestoko, baš kao i u prvom ovosezonskom obračunu, kada su Vojvode slavile rezultatom 33:27, ali tek posle dva produžetka. Sigurnije su počele i ovaj meč, povele posle pasa reprezentativnog kvoterbeka Rastka Jokića, koji je uhvatio Samler za vođstvo 7:0.
Oporavljeni Predrag Šćekić, u ulozi tajtenda, odgovorio je na isti način, uhvativši pas Ajka Vitakera na drugoj strani. Tim rezultatom završila se prva četvrtina.
Samler je još jednom dokazao klasu, a da su Vojvode slavile, definitivno bi bio MVP utakmice, jer je postigao drugi od svoja tri tačdauna na ovom meču, ovaj put trčanjem od 1 jarda preneo je loptu preko poslednjeg jarda terena.
Od tog trenutka, Kragujevčani se bude. Odbrana do kraja poluvremena postaje znatno sigurnija i nije više dozvoljavala domaćinu da dođe do poena, pa gosti prelaze u vođstvo. Najpre je Vitaker još jednom sjajno uposlio svoje hvatače, ovog puta se u toj ulozi našao Ken Hejl, orignialno kornerbek, koji je kompletirao pas dug 45 jardi. Do poluvremena, legendarni raningbek Veprova Aleksandar Ristić – Alf, istrčao je tačdaun, kojim je svom timu obezbedio vođstvo sa kojim su otišli na zasluženi odmor – 21:13.
Rešeni su bili Novosađani da preokrenu meč, u tome i uspeli. Jokić je sjajno uposlio Menelika Holta, a pridružio im se još jednim tačdaunom za tačdaun i Samler. Sada su Vojvode bile nadomak pobedi, činilo se da sve ide na njihovu vodenicu, kada se dogodila opisana završnica.

Povezana vest:  PRVA LIGA 6. KOLO, Perfektna igra Dabetića

Novi Sad GAT Dukes – Kragujevac Wild Boars 26:27 (7:7, 6:14, 6:0, 7:6)

Stadion: FK „Kabel“. Gledalaca: oko 450.

Kretanje rezultata:

7:0 Rastko Jokić pas 12 jardi ka Demetrijusu Samleru, Ivan Radojević uspešan PAT.
7:7 Ajk Vitaker pas 19 jardi ka Predragu Šćekiću, Ivan Živanović uspešan PAT.
13:7 Samler trčanje 1 jard, Radojević neuspešan PAT.
13:14 Vitaker pas 45 jardi ka Kenu Hejlu, Živanović uspešan PAT.
13:21 Aleksandar Ristić trčanje 3 jarde, Živanović uspešan PAT.
19:21 Jokić pas 30 jardi ka Meneliku Holdu, neuspešno za 2 poena.
26:21 Samler trčanje 3 jarde, Radojević uspešan PAT.
26:27 Vitaker pas 19 jardi ka Nikoli Simoviću, neuspešno pretvaranje za 2 poena.

Povezana vest:  Vukovi izgubili u finalu Lige šampiona, titula u rukama moćnih Šveđana