Grofovi-Mamuti-11

DIVIZIJA SEVER: Napad Grofova na lidera

 

Iznenađujući poraz Grofova u prvom kolu, otreznio je ekipu iz Novog Kneževca, pa su u već na drugom izlasku na teren protiv Legionara pokazali znatno bolju partiju i slavili u meču u kome su samo formalno bili gosti. Međutim, pravi test vrednosti čeka na stadionu FK Obilić (subota, 15 časova) u meču protiv Vitezova iz Kleka, jedine neporažene ekipe u diviziji Sever posle prva dva kola i velikog favorita za osvajanje prvog mesta.

– Mislim da će ovo biti najvažnija utakmica, ali i najteža za Grofove ove sezone. Očekujem timsku igru, da igrači daju sve od seebe, kao i na prošloj utakmici i mislim da rezultat neće izostati – rekao je Edvard Čanji, sejfti Grofova, a na njega se nadovezuje Edvin Čanadi: – Nadam se dobroj i fer utakmici. Klek je izuzetno dobra ekipa i mi ih jako poštujemo. Međutim, mislim da ako kao ekipa damo sve od sebe imamo šanse da trijumfujemo.

Sa druge strane, trener Vitezova Željko Đajić nema razloga da ne bude optimista:

– Očekujemo pobedu, kojom bismo još jednom potvrdili da smo najbolja ekipa u diviziji “Sever”. Po dosadašnjim rezultatima mislim da će ova utakmica za nas biti najteži ispit do kraja regularnog dela prvenstva. Zato ne očekujemo lagan posao protiv domaćina na ovom meču, ali mislim da smo mi favoriti i da moramo da učinimo sve da opravdamo tu ulogu. Dobro poznajemo Grofove, sa kojima smo i jesenas odigrali jednu prijateljsku utakmicu, tako da nikakvih iznenadjenja neće biti. Očekujem i fer i korektnu utakmicu na obe strane, kao što je dosad uvek bio slučaj na utakmicama ova dva tima.

Povezana vest:  SPORTLKUB SUPERLIGA SRBIJE, Odigrano 4. kolo, Krune najviše profitirale

Mamuti iz Kikinde nisu bili nezadovoljni prikazanom borbom u meču protiv mnogo iskusnijih Vitezova u drugom kolu. Svesni svoje snage, ali i sa povećanim samopouzdanjem, narednom meču sa Indijancima (Stadion “ŽAK”, nedelja 16 časova) prilaze sa umerenim optimizmom.

Branislav Fekete, mladi kvoterbek i jedan od boljih igrača Mamuta u prethodne dve utakmice kaže:

– Očekujem veoma tešku utakmicu. Inđija je izgubila u prošlom kolu i sigurno je da će dati sve od sebe da nas pobede i zadrži šanse da se nađu u plejofu. Mi smo silno motivisani i puni je samopouzdanja, posle dobrih igara u prethodna dva kola, iako smo relativno ubedljivo poraženi u Zrenjaninu. Verujem da uz veliku pomoć domaće publike možemo da ostvarimo dobar rezultat.

Mirko Jočić, glavni trener i igrač Mamuta, priseća se prošlogodišnjeg poraza od Indijanaca 39:13 i kaže:

Povezana vest:  Kraljevske Krune u Sarajevu

– Ovo je za nas utakmica istine. Ugostićemo veoma ozbiljnu ekipu, koja dobro funkcioniše već nekoliko godina i imati priliku da vidimo koliko smo napredovali u odnosu na prošlu sezonu. Pobeda bi nas pomalo iznenađujuće uključila u borbu za drugo mesto u grupi, koje dalje vodi u borbu za plejof. Mislim da će ovo biti ogroman motiv mojoj ekipi, a uz veliku podršku publike na našem stadionu, nadam se da možemo i da iznenadimo goste. Obećavam jaku i bespoštednu borbu na terenu, ali očekujem fer i korektnu utakmicu, kao i u našem prošlogodišnjem duelu u Inđiji.

Spartanci-IndijanciIndijance je poraz od Spartanaca u Inđiji naterao da se dodatno mobilišu. Zato ne žele da ih prošlogodišnji trijumf uspava, jer je protivnik godinu dana iskusniji, a iza njega stoji i trijumf nad favorizovanim Grofovima u prvom kolu.

Kapiten odbrane Indiansa, Anđelko Markuš, očekuje težak meč:

– Posle poraza mesto za greške više ne postoji. Pred nama je sad veliki izazov i više nikoga ne smemo podceniti. Pokušaćemo  nastojaćemo da hladnih glava igramo i da nametnemo našu igru. Mamuti su relatvno mlada ekipa, puna potencijala, koja je pokazala pravi sportski duh u prošlogodišnjoj utakmici.

Povezana vest:  CEFL: Veprovi raščerupali Silverhokse

Kvoterbek Indijanaca, Dejan Vujanić, ističe da je jedini cilj pobeda i pored poteškoća:

– Biće teško protiv Kikinde, jer nekoliko značajnih igrača neće biti u timu. Nadam se da ćemo naći igru koju očekujemo od prvog kola i da ćemo pokazati uigranost koja nam je nedostajala protiv Subotice. Znam da Kikinđani žele da nam se revanširaju, ali mi ćemo se potruditi da još u prvom poluvremenu rešimo utakmicu.

Subotičani su u prva dva kola ostvarili polovičan učinak, ali ne mogu da budu nezadovoljni, jer su u oba meča igrali protiv timova koji su važili za favorite. Zato za sebe kažu da posle dva meča u ustima imaju ukus gorčine i meda. Ovog puta im na noge dolazi po godinama postojanja iskusna, ali podmlađena i porazima uzdrmana ekipa Sirmium Legionara. Meč se igra u Subotici u ponedeljak, na stadionu “Bratstvo” od 15 časova.

Najavu Sremaca da u ovom meču „moraju mnogo bolje“, Spartanci žele da odlože za još jedan meč.

– Dokazali smo da možemo da se nosimo sa jakim protivnicima. Učinićemo sve da obradujemo naše navijače i ostvarimo još jednu pobedu za Suboticu – rekao je kratko Branislav Simin, vajdrisiver Spartanaca.