prenos6

Poznati finalisti EFAF kupa

Veprovi jurišaju na Crne pantere

Iako su Divlji veprovi plasman u polufinale EFAF kupa overili još 10. aprila, posle pobede nad jednim od favorita za osvajanje ovog takmičenja, austrijskim Blue Devils-ima u Hohenemsu, Kragujevčani su svog protivnika na poslednjem koraku do finala dobili tek mesec dana kasnije, 7. maja.

Razlog za to je što je u ovom kupu učestvovalo 11 ekipa, koje su bile raspoređene u tri grupe od po tri tima i jednu od dva, u kojoj su se upravo našli Kragujevčani i Austrijanci, pa je samo utakmica u Hohenemsu odlučivala o polufinalisti iz grupe B. Iako su Plavi đavoli predovđeni legijom od 15 Amerikanaca sa dvojnim pasošima slovili za velikog favorita, a austrijski mediji prognozirali ubedljiv poraz, pa čak i debakl Veprova – 60:0, Kragujevčani su pokazali svoje pravo lice i pobedom 51:7 obezbedili plasman u polufinale. Ubedljiv trijumf nad ovako jakim timom uzburkao je evropsku fudbalsku javnost i doneo je Veprovima skok sa 17 na 13. mesto na listi najboljih timova „starog kontinenta“.

Glavni trener i kvoterbek Veprova, Sten Bedvel ne krije zadovoljstvo zbog igre njegovih izabranika u dosadašnjem toku prvenstva.

Povezana vest:  KRALJEVSKE KRUNE ZA PACIJENTE DEČIJE BOLNICE

– Veoma sam zadovoljan načinom na koji su se stvari odvijale u dosadašnjem delu sezone. Naši igrači su radili naporno tokom cele godine i sada im se uloženi trud isplaćuje. Nisu nam davali šanse protiv Hohenemsa u grupnoj fazi takmičenja, ali nismo obraćali pažnju na prognoze i mišljenja drugih. Ostali smo fokusirani, brinuli smo samo o nama i pružili smo najbolje što umemo – otkriva Bedvel.

grupi A, sa kojom se ukršta B grupa, situacija je bila znatno komplikovanija. U prvom kolu francuski Thonon Black Panthers-i poraženi su na svom terenu od češkog predstavnika Prague Black Hawks-a – 13:16, posle čega su ih svi otpisali. Međutim, pobeda Milano Rhinos-a u Pragu –51:48, izbacila je Crne sokolove iz trke i ponovo otvorila vrata Francuzima. I kada su svi očekivali još jedan trijumf Rhinos-a, Crni panteri su ih iznenadili i pobedom od 28:18 u Milanu proslavili prolaz u polufinale.

Sten_BedvelUtakmica između VeprovaCrnih pantera igra se 28. maja sa početkom u 18 časova, u Thonon les Bains-u, francuskom gradiću na obali Ženevskog jezera, koji ima oko 32.000 stanovnika.

Povezana vest:  Dekstrel Simons prva akvizicija Vukova

– Nastavićemo sa istim pristupom igri i u polufinalnoj utakmici sa Black Panthers-ima. Njihov tim me jako podseća na Reggio Emilia Hogs-e, koji su nas porazili u Čelendž kupu 2009. godine. Igraju wing-t u napadu i imaju dosta talentovanih igrača za preuzimanje lopte, dok u odbrani igraju veoma agresivno i udaraju jako. Očekujem da će ovo biti naš najteži dosadašnji izazov, ali se uprkos tome nadam da ćemo isplivati na površinu. Za sada, moj zadatak kao glavnog trenera je da igrači budu fokusirani na naše dve naredne utakmice protiv Vrbasa i Plavih zmajeva. Nećemo misliti na EFAF kup dok ne osiguramo te dve pobede – rekao je Sten.

grupi C engleski Coventry Jets-i su služili kao topovska hrana danskimSollerod Gold Digers-imaSaint Ouen l’Aumône Cougars-ima iz Francuske, pa su Danci pobedom na svom terenu nad Kuguarsima overili prolaz u narednu rundu.

Iako nisu odigrani svi mečevi grupe D, poznat je osvajač – ekipa Blitz iz Londona, koja je najpre na svom terenu bila bolja od Krusajdera iz Amsterdama, a potom i u Španiji od Valencia Firebats-a, pa meč dva poražena tima iz ove grupe koji se igra 14. maja, nema nikakav takmičarski značaj.

Povezana vest:  CEFL LIGA, SBB Vukovi Beograd zabeležili treću pobedu, nova žrtva Silverhoksi

Prema tome, drugi polufinalni par činiće London BlitzSollerod Gold Digers.

Rezultati i tabele svih grupa

Grupa A:

Thonon Black Panthers vs. Prague Black Hawks 13:16
Prague Black Hawks vs. Milano Rhinos 48:51
Milano Rhinos vs. Thonon Black Panthers 18:28

1.Thonon Black Panthers 2:2 41:34
2.Milano Rhinos 2:2 69:76
3.Prague Black Hawks 2:2 64:64

Grupa B

Hohenems Blue Devils vs. Kragujevac Wild Boars 7:51

1.Kragujevac Wild Boars 2:0 51:7
2.Hohenems Blue Devils 0:2 7:51

Grupa C

Sollerod Gold Diggers vs. Saint Ouen l’Aumône Cougars 40:16
Saint Ouen l’Aumône Cougars vs. Coventry Jets 81:7
Coventry Jets vs. Sollerod Gold Diggers 0:90

1.Sollerod Gold Diggers 4:0 130:16
2. Saint Ouen l’Aumône Cougars 2:2 97:47
3.Coventry Jets 0:4 7:171

Grupa D

London Blitz vs. Amsterdam Crusaders 68:6
Valencia Firebats vs. London Blitz 0:20
Amsterdam Crusaders vs. Valencia Firebats 14. 5. 2011.

1.London Blitz  4:0 88:6
2. Amsterdam Crusaders 0:2 6:68
3. Valencia Firebats 0:2 0:20