ruzic_nedeljkovic

Veprovi u finalu evropskog EFAF kupa!

U polufinalnoj utakmici EFAF kupa, kragujevački Divlji veprovi su savladali Crne pantere iz Francuske rezultatom 34:22. Pred oko 1500 gledalaca, Kragujevčani su se izborili za plasman u finale ovog takmičenja, što je najveći uspeh američkog fudbala u Srbiji. Veprovi su na ovoj utakmici imali podršku navijača iz Srbije koji su vatreno bodrili svoj tim do kraja meča.

Cilj Veprova je bio da uspostave svoj ritam od početka utakmice. Već u prvom napadu, Sten Bedvel pronalazi Džeremi Pejtona pasom za 10 jardi i tačdaun – 7:0, PAT Srđan Ružić. Nakon ovog šoka za domaće igrače i publiku, već u sledećem posedu lopte Bedvel pronalazi Aleksandra Ristića, legendarnog trkača Veprova, pasom za 15 jardi i tačdaun – 13:0, PAT neuspešan.

Odbrana Kragujevčana je u početku imala malo slabiju koncentraciju, a nakon grešaka, napad Pantera je uspeo da poentira i smanji rezultat na 13:6, PAT izblokiran. Što se tiče odbrane, sudije su poništile tačdaun Vladimira Radenovića, defanzivnog linijaša, koji je pokupio loptu nakon fambla i odneo je u protivničku end zonu.

U drugoj četvrtini Veprovi uspevaju da ponovo poentiraju. Ovoga puta Bedvel pronalazi Filipa Nedeljkovića za pas od 35 jardi i tačdaun – 21:6, pretvaranje za dva poena Nikola Tomić. Da je  ovo njegov dan, Filip Nedeljković je pokazao još jednim tačdaunom nakon dodavanja Bedvela za 30 jardi – 28:6, PAT Ružić. Na poluvreme se otišlo ovim rezultatom.

Povezana vest:  HBL – 10. KOLO, Beohemija u seriji

efaf_kup_2

Treća četvrtina je prošla bez poena što je govorilo da nas na kraju utakmice očekuje uzbudljiva završnica.

Četvrta četvrtina je počela, domaći igrači imaju loptu i uspevaju da postignu poene koji ih vraćaju u ovaj meč – 28:14. Ipak, odbrana Kragujevčana je uspela da poentira i to vraćanjem fambla Džeremi Pejtona za pas od 30 jardi i tačdaun – 35:14, PAT Ružić. Ovim poentiranjem je stavljena tačka na ovaj meč. Ipak, Panteri su uspeli da još jednom poentiraju pre kraja meča, a semafor je na kraju pokazao 35:22.

Nakon poslednjeg zvižduka sudije, Kragujevčani su počeli sa slavljem, a u publika je bila potpuno oduševljena. Zastave Veprova, Kragujevca i Srbije su se vijorile na stadionu u Tononu, a igrači su zajedno sa navijačima pevali i slavili pobedu.

Napad Kragujevčana je pružio još jednu dobru partiju ali odbrana je bila na vrhunskom nivou. Jedan od ključnih igrača defanzivne linije, Strahinja Mrvić, doputovao je iz Barselone kako bi odigrao ovu utakmicu, a njegova igra je dosta doprinela pobedi Veprova. Stamena odbrana je dobila komplimente i od čelnika Evropske federacije američkog fudbala koji su rekli da je ovo bila jedna od najboljih odbrana koju su gledali u poslednje vreme.

Povezana vest:  Playoff 2013: 23. juna na gradskom stadionu protiv "Mamuta" - Bitka za Superligu Srbije!

Sudije su donosile jako loše odluke na terenu, a Veprovima su poništena dva tačdauna. Takođe je isključen i jedan od ključnih igrača, Brajan Pejton, koji neće imati pravo nastupa u finalu EFAF kupa.

U finalu EFAF kupa, Divlji veprovi će igrati protiv pobednika drugog polufinalnog meča između London Blitz-a i Søllerød Gold Diggers-a, koji će se odigrati sledećeg vikenda. Finale je zakazano za 3. jul 2011. godine.

– Bilo je teško, teže nego što smo mislili, sudije su nas kočile ali i pored toga uspeli smo da postignemo najveću pobedu u istoriji kluba. Oba tačdauna posvećujem svojoj majci i jedva čakam finale EFAF kupa – ističe Filip Nedeljković.

– Zadovoljan pobedom  u Tononu i srećan zbog svojih igrača kako su podneli atmosferu koja je kreirana nedoraslim suđenjem, pre svega glavnog arbitra iz Španije. Izuzetno je bilo teško igrati u uslovima koji su nastupili od poništenog tačdauna Vladimira Radenovića. Utakmica je nakon toga promenila tok i nastavak je protekao u velikoj tenziji do kraja susreta. Ipak, moram odati  veliko priznanje celoj odbrani na mentalnoj snazi koju su pokazali kada je bilo najteže, a  posebno defanzivnoj linjii koja je pokazala zavidan nivo tehnike i  želje u kritičnim momentima. Okrećemo se narednoj utakmici sa ciljem da iskorenimo mentalne greške koje nas i dalje prate, i treninzima koji će nam pomoći da budemo još bolji – izjavljuje Vladimir Lazić, koordinator defanzivne linije.

Povezana vest:  Dag Atkins izabrao putnike za pripreme na Kopaoniku

Sve čestitke igračima ovo je njihova velika pobeda – dodaje Lazić.

Semafor:

7:0 – Bedvel ka Džeremi Pejtonu, pas 10y, PAT Ružić
13:0 – Bedvel ka Aleksandru Ristiću, pas 15y, PAT neuspešan
13:6
19:6 – Bedvel ka Filipu Nedeljkoviću, pas 35y, pretvaranje za 2 poena Nikola Tomić
28:6 – Bedvel ka Filipu Nedeljkoviću, pas 30y, PAT Ružić
28:14
35:14 – Džeremi Pejton, vraćanje fambla 30y, PAT Ružić
35:22