1 

Američki fudbal u SOS Dečijem selu
 
U sredu 13. juna članovi kluba američkog fudbala Kraljevo Royal Crowns i članovi Rotary Cluba Kraljevo su proveli popodne u druženju i igri sa decom iz SOS Dečijeg sela u Kraljevu.
Kraljevački Rotary klub je deci darovao kačkete, a i pripremili su veliku tortu, za ovu priliku u obliku lopte za američki fudbal. Igrači, treneri i predsednik Kruna su kroz druženje i igru sa mališanima prezentovali američki fudbal. Kako baciti, kako uhvatiti, ili snepovati loptu, ve je to bilo zanimljivo mališanima, koji će opet biti specijalni gosti Kruna na predstojećoj utakmici sa Vukovima.
Akcija je organizovana kako bi se deci približio sport i kako bi deca provela vreme u druženju sa sportistima, koji su im pokazali osnove američkog fudbala, ali i doprineli njihovoj socijalizaciji.
Ovo nije prvi put da Krune provode vreme sa mališanima bez roditeljskog staranja. Podsetimo, ranije su Krune provodile Uskršnje praznike u rekreaciji sa ovom decom, a i pomagale oko poslova uređenja sportskog terena u ovoj humanitarnoj organizaciji.
SOS Decije selo Kraljevo je nevladina humanitarna organizacija posvećena dobrobiti dece i jačanju porodica i zajednice kao preventivnih mera u borbi protiv napuštanja dece i društvenog zanemarivanja. Misija ove organizacije je i da pomognu deci da oblikuju svoju budućnost, da prepoznaju i izraze individualne sposobnosti, interesovanja i talente. Da obezbede deci obrazovanje i razvoj veština potrebnih za samostalan život i da postanu korisni članovi društva. SOS Dečije selo Kraljevo je član SOS Kinderdorf Internacional-a jedne od najvećih svetskih nevladinih organizacija koja se bavi zaštitom dece.
Kraljevo Royal Crowns se do sad mnogo puta pokazao kao društveno odgovoran klub, kome je takođe bitan deo misije usmeren na dobrobit dece i mladih i stvaranje trajnog poboljšanja u okruženju i uslovima u kojima žive. Kao takav klub, Krune sebe smatraju stalnim partnerom SOS Dečijeg sela, što je posebna čast i velika odgovornost.

 

Povezana vest:  Vukovi u finalu, Nišlije pokazale snagu