Krune-u-ambasadi

Krune u društvu Merion Džons

Američka ambasadorka u Srbiji gospođa Meri Vorlik je u utorak 18. oktobra, organizovala prijem u čast američke atletičarke Merion Džons i tom prilikom je pozvala u svoju rezidenciju predsednika kluba Američkog fudbala Kraljevo Royal Crowns Srđana Ćosića sa trenerom Džoš Hepnerom i njegovom suprugom Kristin. Kraljevčani su ambasadorki Vorlik bliže predstavili kraljevački klub američkog fudbala i uputili su joj poziv kao počasnoj gošći, na jednu od utakmica naredne 2012. takmičarske sezone.

Predsednik i trener Kruna su imali priliku da porazgovaraju i sa nekadašnjom heroinom atletike, svetskog sprinta i skoka udalj, Merion Džons. Tom prilikom je gospođa Džons iznela svoje oduševljenje o radu sa mladim sportistima u Srbiji, a i bliže se upoznala sa radom Kruna. Merion Džons se nakon oduzimanja sportskih odličija zbog korišćenja dopinga, posvetila edukaciji o pravim vrednostima, mladih sportista širom sveta. Pokrenula je program “Tejk a brejk” (Napravi pauzu), kroz koji se posvetila pomaganju drugima kao bi izbegli greške koje je ona kao sportista napravila. U Srbiju je stigla u organizaciji i uz podršku američke ambasade, gde je u Beogradu i Nišu razgovarala sa mladima i građanima o životnim lekcijama i značaju donošenja pravih odluka i prevazilaženju posledica načinjenih grešaka.

Povezana vest:  CEFL LIGA, Trijumf ekipe SBB Vukovi Beograd nad Budapest Vulvs

Na prijemu u ambasadi se srela sa srpskim sportistima, trenerima i sportskim zvaničnicima, a predstavnici Kruna su bili pravi sagovornik sa njom, jer i sami su veoma aktivni u lokalnoj zajednici i šire, trudeći se da budu društveno odgovorna sportska organizacija kroz razne humanitarne i druge aktivnosti koje sprovode. U opuštenoj i prijatnoj atmosferi ovaj susret ljudi iz kraljevčakog kluba američkog fudbala sa Merion Džons je pokazao kako sport spaja i koliko sport može da bude značajan i veliki, ali da je život i ono što činimo za druge, ipak nešto značajnije i veće.

Povezana vest:  Čopor protutnjao gradom na Ibru

Inače ovaj poziv ambasadorke Vorlik je bio posebna čast i priznanje za kraljevačke Krune, jer su pored njih ovom prijemu prisustvovali samo vrhunski sportisti i treneri, olimpijci Srbije i srpske sportske legende, kao Vanja Grbić i Vlade Divac.