Trening-na-Adi-Juniori
Struka zadovoljna kadrom, skraćen spisak kandidata!

Prvi kamp koji je održan 20. novembrana Adi Ciganliji, okupio je 104 igrača iz cele Srbije rođenih 1994. godine i kasnije, bio je i početni korak ka formiranju juniorske reprezntacije čiji je krajnji cilj priprema za kvalifikacije i eventualni baraž za EP 2013. godine.
Pod budnim okom selektora Zorana Damjanovića, ali i ostatka novooformljenog stručnog štaba, dečaci su pokazali šta znaju, a struka je prezadovoljna viđenim.
– Posle kampa koji je bio održan prošlog vikenda na Adi ciganliji, videli smo sa kakvim potencijalom raspolažemo u generaciji igrača rođenih 94 i mlađi. Većina trenera je poprilično zadovoljna nivoom talenta koji poseduju ovi dečaci i shodno utiscima koji su ostavili na samom kampu odlučili smo se da sastavimo jedan spisak od 72 dečaka koji su najviše pokazali na ovom kampu – referiše Damjanović za javnost koja prati američki fudbal.
Ovaj skraćeni spisak svakako ne znači da su vrata ostalim igračima zatvorena da se eventualno priključe projektu u narednom periodu.
– Igrači koji se nisu našli na ovom spisku treba da nastave da rade i da pokušaju tokom naredne sezone, ili sezona da se dokažu i nametnu svojim igrama i radom u klubu. Prilikom odabira smo se na nekim pozicijama odlučivali da na spisak obavezno uvrstimo i dečake koji po uzrastu možda nisu dorasli nivou takmičenja u kojem bi se našli, ali svojim radom i trudom to svakako zaslužuju jer će biti okosnica neke buduće juniorske reprezentacije – objašnjava Damjanović.
O planovima za naredni period, selekotor juniorskog tima Srbije kaže:
– Nadam se da će se u skladu sa mogućnostima SAAF-a u narednom periodu organizovani još neki kampovi na kojima bi mogli da radimo sa ovim dečacima na konkretnim stvarima i implementaciji sistema u svim segmentima igre. Ono što je i dalje nepoznanica za nas je sistem i forma takmičenja kao i kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013, a koje je u nadležnosti EFAF-a. To još nije definisano, pa moramo da sačekamo da se nadležni u evropskoj federaciji odluče. Onog trenutka kada budemo to saznali, možemo se detaljnije pozabaviti planom i programom rada ove selekcije.

Povezana vest:  Prvi snep Kraljica i Divljih mačaka!