Lazar-Sporin1

Braća Sporin u Zmajevima, Ugljevarević defanzivni coordinator
 
Blue Dragonsi, zvanično petoplasirana ekipa u Srbiji, prema poslednjoj tabeli Superlige, rešili su pitanje kvoterbeka za narednu sezonu. Oni su postigli dogovor sa dvadesetšestogodišnjim Lazarom Sporinom, u poslednjih nekoliko godina kvoterbekom Vitezova iz Klek i na taj način rešili pitanje najosetljivije pozicije u svakom timu. Lazar Sporin je u timu iz „olimpijskog sela“ bio i u ulozi trenera, pa se od njega očekuje da i u tom segmentu doprinese, a bivši tim je predvodio i do trofeja u Čelendž kupu pre dve sezone.
– O prelasku u Zmajeve sam razmišljao već duži vremenski period i za to je nekoliko razloga. Jedan od njih je što mislim da bih tamo mogao više da napredujem, pošto smatram da tu imam dosta prostora, jer već duže radim kao trener i igač i ne mogu da se posvetim 100% igračkoj karijeri. Takođe, pri kraju sam studija i mislim da su mi u Beogradu veće šanse da pronađem posao nego što je to slučaj u Zrenjaninu – objasnio je Lazar Sporin.
Iz redova Knightsa, u paketu sa Lazarom, stigao je i njegov brati Miroslav Sporin, koji je bio standardan u odbrani na poziciji sejtija, ali je po potrebi igrao i na pozicijama lajnbekera i hvatača.  On odranije radi u Beogradu, pa mu je bilo sve teže da stiže u Zrenjanin na treninge Vitezova. Sa njima dvojicom u paketu, Zmajevi su doveli dva kvalitetna pojačanja, čime su i počeli ojačavanje kadra za narednu seniorsku sezonu. Lazar Sporin nije, ipak, zaboravio i da se zahvali svom dosadašnjem klubu.
-U bratovo i svoje ime želim da zahvalim našem matičnom klubu, odnosno predsedniku i igračima na svemu. Imali su dosta razumevanja i strpljenja za nas i svakako su najzaslužniji za igračku afirmaciju u američkom fudbalu. Želim im uspešnu narednu takmičarsku godinu.
U međuvremenu, odlučeno je da poziciju defanzivnog koordinatora preuzme bivši igrač Stefan Ugljevarević, koji je zajedno sa Milošem Antićem 2009. godine doneo juniorski trofej Zmajevima.
– U narednoj sezoni nemam očekivanja koja su van domašaja naših mogućnosti. Ne želim da se dižemo u visine i obećavamo odredjene pozicije na tabeli, jedino što očekujem jeste drugaciji pristup klubu i klupskim obavezama. Sa moje strane, obećavam da ću svoje znanje stečeno na “DIF-u” i ranije stečenog iskustva iskoristiti kako bi “Zmajevi” imali stručno i planski odradjene treninge, kao svaki ozbiljan sportski kolektiv. Nadam se da ću od igrača izvući ono sto već poseduju, a to je dobro poznavanje igre, za koje je potrebno malo više odlučnosti nego sto je do sada bio slučaj. Svi su oni jako dobri igrači i uspeće da pruže vise samo ukoliko budu u svakom trenutku svesni svojih mogućnosti – rekao je Ugljevarević.
Zmajevi još nisu krenuli sa pripremama, sa kojima uskoro počinju, ali najavljuju veliki rad na organizaciji i postavljanju kluba na stabilne temelje. Takođe, uskoro se očekuje i akcija prijema novih članova, čime će pokušati dodatno da osveže igrački kadar.
– Takodje se nadam da ce od ove sezone Zmajevi osnovati mladje selekcije, kako klub ne bi zavisio samo od igrača koji su ponikli u drugim klubovima. Konkretno, očekujem da ovo bude sezona prekretnica i da klub koji je prethodnih par godina stagnirao, nastavi put razvitka koji je imao ranije – zaključio je Ugljevarević.
Povezana vest:  Peruničić: Veliko priznanje za američki fudbal u Srbiji