Peter-Hubley

Piter Habli trener Celtisa, iz SAD stize i lajnbeker!
 
Prema informacijama koja se mogla naći na somborskom portalu www.Soinfo.org, dosadašnji trener srednjoškolskog tima Three rivers iz Mičigena, Piter Habli, polovinom januara preuzima klub američkog fudbal Sombor Celtis.
Uz Hablija, somborskom timu priključiće se i Logan Nejt, devetnaestogodišnji student iz Mičigena. Nejt igra na poziciji lajnbekera, a u Sombor stiže na preporuku novog trenera koji je sa ovim talentovanim igračem sarađivao u univerzitetskoj ekipi iz Hilsdejl koledža.
– Želim da radim sa svim uzrasnim kategorijama. Namera mi je da omasovim „fudbal” u Somboru i okolini, pa da klub može u budućnosti da računa na sopstveni igrače. U prvom planu je formiranje pionirske i juniorske ekipe – kratko je napisao Piter Habli, novi trener somborskih Celtisa.
Posle očajne prethodne sezone klub želi da se reorganizuje na svim nivoima i da u najkraćem roku izbori povratak u Centralnu diviziju. Ukoliko budu osvojili prvo mesto u grupi Sever, dobice pravo da 2013. godine ponovo zaigra u društvu sa najboljim srpskim klubovima američkog fudbala.
– Pomaci su već vidljivi. Vraćaju se stari igrači, a posebno raduje što se nakon promocija u Poljoprivrednoj školi i Avram Mrazović radu priključilo i nekoliko novih članova. Klub je od ove jeseni jači i za 15 igrača iz Bačke Palanke. Oni su entuzijasti koji su prepoznali Sombor kao idealno mesto za početak karijere. Bez obzira na udaljenost ne izostaju sa treninga – objasnio je Davor Stojanović, nekadašnji trener, a danas ponovo igrač KAF Sombor Celtis.
I ovom prilikom Celtisi su pozvali sve zainteresovane da se priključe treninzima koji se održavaju utorkom i četvrtkom, 16 – 17 sati,  u GH Mostonga, kao i u OŠ Bratstvo jedinstvo subotom i nedeljom od 14 do 16 časova.
Povezana vest:  GAT Vojvodama derbi u hičkokovskoj završnici