Shane-Wong

Vong u Imperatorima, stiže još Amerikanaca!

Imperatori iz Niša će godinu 2011. pamtiti kao takmičarski najlošiju u istoriji kluba, ali se čini da su uoči nove sezone potpuno okrenuli list. Dovođenje sjajnog defanzivca Šejna Vonga, prvog importa u istoriji kluba, učiniće ih ne samo konkurentnim u Južnoj diviziji, već i nagovestiti lepše dane američkog fudbala u Južnoj Srbiji.

Prošla sezona bila je za zaborav, jer mnogo toga nije funkcionisalo kako su Imperatori planirali. Smena generacija igrača u klubu kao i ogroman broj povreda učinili su svoje da Imperatori završe sa samo jednom pobedom i budu jako nezadovoljni takmičarskim delom sezone.

Bio je to signal da se upali alarm, pa je klub je promenio upravu i napravio neke dugoročne planove koji koji uključuju i povratak u Superligu i osigurati dugoročan razvoj igrača i klupske infrastrukture.

– Još prošle godine smo ušli u jedan ozbiljan poduhvat, a to je da Imperatore uvedemo u elitno takmičenje u Srbiji i da napravimo održivu bazu na osnovu koje će klub moći da se razvija u narednom periodu. Sezona je takmičarski bila jako nezadovoljavajuća, ali s druge strane ogroman broj mladih igrača je dobio dosta iskustva i napredovali su kako je odmicalo takmičenje. To nam je omogućilo da u ovu sezonu uđemo sa daleko više optimizma jer postoji baza koja će nositi seniorski tim narednih 5-6 godina – rekao je glavni trener Imperatora, Žarko Simović.

Povezana vest:  PETO KOLO SPORTKLUB SUPERLIGE SRBIJE, Rasplet se nazire u Novom Sadu

Klub je proveo period u offseason-u pripremajući bolje uslove za treninge, rad sa igračima kao i pribavljanje finansija za drugi korak u razvoju kluba, a to je dovođenje stranih igrača koji će podići nivo igre u narednoj sezoni ali ujedno poslužiti i kao treneri i mentori domaćim igračima u 2012 sezoni.

– Još prošle sezone smo znali da ćemo 2012. iskoristiti da ekipi priključimo nekoliko iskusnih igrača iz USA koji će pomoći klubu kao igrači ali pre svega kao treneri i mentori našim mladim igračima i podići intenzitet treninga i igre na utakmicama. Svesni smo da to ujedno povećava očekivanja i podiže ambicije našeg kluba ali to i jeste poenta, jedino postavljanje visokih ciljeva može dovesti jedan klub do uspeha – dodao je Simović.

Povezana vest:  JUNIORSKA LIGA SRBIJE, Vukovi i Vojvode na subotnjoj premijeri!

Prvo pojačanje kluba iz Niša u 2012. godini je Šejn Vong (Shane Wong), zvezda Central College-a (D-III USA) gde je proveo svoju koledž karijeru na poziciji DE i OLB (pošto je Central igrao u različitim frontovima u odbrani). Njegova specijalnost je pass rush gde je bio jedan od najproduktivnijih igrača u istoriji svog koledža, a na 31 utakmici imao je 31 sack i 44 obaranja u minusu.

– Pri izboru igrača tražili smo pored kvaliteta i fleksibilnost da možemo da ih koristimo na nekoliko pozicija. Šejn Vong upravo to predstavlja. Pored njegove fenomenalne karijere na pozicijama DE i LB, Shane je u srednjoj skoli igrao na pozicijama WR i TE. Takođe njegovo trenersko iskustvo sa HS igračima je bilo dodatni faktor zašto smo se odlučili da potpišemo ovog igrača.

Povezana vest:  Srbija gostuje Švajcarskoj 19. oktobra u Vinterturu

Imperatori nisu ovim pojačanjem zatvorili svoj prelazni rok.

– U narednih nekoliko dana ćemo objaviti imena još dva pojačanja jer se trenutno nalazimo u procesu potpisivanja ugovora, dobijanja lekarskih pregleda i ostalih neophodnih detalja da bi se saradnja formalizovala. Ono što trenutno mogu da kažem je da će igrači biti na skill pozicijama koji će takođe moći da igraju u napadu i odbrani. Uostalom za svega nekoliko dana ćete imati prilike da dobijete informaciju o njima – nagovestio je Simović.