blue_dragon_beograd_safs

Zmajevi na Vukove, jedini gradski derbi u Srbiji
 
Beogradski derbi. Meč između Blue Dragonsa i SBB Vukova je jedini gradski derbi američkog fudbala, a razlog tome, svakako, treba tražiti u činjenici da se ovaj sport do sada ravnomerno razvijao u svim delovima Srbije. Za višemilionski grad, poput Beograda, prava mera su dva kluba u elitnom rangu.
Međutim, po rezultatima, ova dva tima ne mogu da se mere. U svim dosadašnjim mečevima Vukovi su bili bolji, a kao favoriti ulaze i u duel koji se igra na stadionu „KBRK“ na Adi Ciganliji, u subotu od 16 časova.
Ipak,nije „čopor“ baš uvek lako pobeđivao Zmajeve. Znali su plavo-beli i da pruže žestok otpor, a upravo se nadaju takvom epilogu i u petom kolu Sportklub Superlige Srbije. Posle poraza od Kruna u Kraljevu i Vojvoda, kolo pre toga, plasman u plej of je na klimavim nogama.
– Očekuje nas jedan jako težak meč i veoma važan za nas kako bi izborili plej of. Protivnik je pokazao da je neuzustavljiv ove godine i sav respekt zaslužuje za to. Međutim, imam veliku dozu optimizma, jer verujem da nijedan zmaj neće izaći na teren sa podignutom belom zastavom, pa treba očekivati veoma uzbudljiv i tvr, nadam se i neizvestan meč. Nijanse će presuditi – rekao je Željko Kostić, lajnbeker i raningbek Plavih zmajeva, ujedno i jedan od kapitena tima.
Nikola Davidović, LG i sekretar kluba, koji je ove sezone kao defanzivac uspeo i da se upiše na listu poentera, ističe:
-Ovo nam je sigurno najveći ispit ove sezone, utakmica sa gradskim rivalom i jednim od najjacih timova u regionu. Uloga velikog favorita pripada Vukovima, ali Zmajevi teže ka tome da pruže što bolju i neizvesniju partiju. Nadamo se da cemo dokazati prevashodno sebi pa i drugima, da su poslednja dva poraza bila posledica pada koncentracije, a ne kvaliteta ekipe. Svaka naša utakmica u Sportklub Superligi do sada je bila neizvesna i zanimljiva, a daćemo sve od sebe da takva bude i ova.

 

Povezana vest:  JUNIORSKA LIGA SRBIJE 2011, Krune na popravnom u Čačku