zene-vucice-wild-cats

ŽFL: Vučice i Mačke povele kolo

Posle nekoliko prijateljskih turnira, u nedelju je startovalo i ligaško nadmetanje dama za prvu titulu šampionki Srbije, u beskontaktnoj fleg verziji američkog fudbala.
Osam timova raspoređenih u Severnu i Južnu grupu Ženske fleg lige boriće se na tri turnira za po dva mesta na finalnom takmičenju, a posle prvog izdvojile su se beogradske Vučice i kragujevačke Divlje mačke, ženske sekcije timova koji su do sada osvojili sve šampionske pehare u Srbiji.
Beograđanke su u Pančevu najpre tesno savladale domaće „pantersice“ (24:20), a potom nešto lakše izašle na kraj sa Kikinda Orange Tribe-om (19:13) i novosadskim Hattrick Vojvotkinjama (24:12). U najneizvesnijem duelu tim Pančevo Panthersa stigao je do drugog mesta pobedom nad Novosađankama – 26:24, a potom protiv Kikinđanki samo zacementirao kotu dva – 25:12. Malo je falilo da Vojvotkinje u potpunosti neprijatno iznenade, jer su na poluvremenu gubile od Narandžastog plemena (7:13), ali su u drugom delu stigle do preokreta (20:13) i pobede koja ih ostavlja u borbi za finalni turnir.
Tabela: Vučice Beograd 3-0, Pančevo Panthers 2-1, Hattrick Vojvotkinje Novi Sad 1-2, Kikinda Orange Tribe 0-3.
Iznenađenja u Kragujevcu nije bilo. Domaća ekipa Wild Cats-a, koja je podizala pehare prvaka na svim dosadašnjim turnirima, sigurna je bila i na startu grupe Jug. Kragujevčanke su na otvaranju turnira bile bolje od Obrenovac Hawks-a za samo jedan tačdaun – 14:7, a dominaciju su potvrdile pobedom nad Kraljevo Royal Crowns-ima – 32:0. Prvo kolo zatvoreno je pobedom Obrenovčanki nad Kraljevčankama – 13:0, dok tim Bor Golden Bears-a nije igrao, pa su svi njihovi mečevi registrovani porazima od 35:0.

Povezana vest:  Nju Ingland Petriotsi šampioni NFL, šesti trijumf u Superbolu

Tabela: Kragujevac Wild Cats 3-0, Obrenovac Hawks 2-1, Kraljevo Royal Crowns 1-2, Bor Golden Bears 0-3.

Drugo kolo na programu je 28. i 29. septembra, a timove će ugostiti Novosađanke i Kraljevčanke.