BAFL PRVACIKRALJEVSKE KRUNE PRVACI BALKANA

Kraljevo Royal Crowns su osvojili prvu titulu prvaka Balkanske lige u američkom fudbalu. U svečano organizovanom meču u Kraljevu, Krune su deklasirale tim Bukurešt Rebels rezultatom 35:0.
U nedelju 10. novembra, u odlučujućoj utakmici za prvu titulu prvaka Balkanske lige u američkom fudbalu, Krune su dominirale na Atletskom stadionu u Kraljevu. Povratak Strahinje Stepovića u tim se pokazao kao veliki podstrek za „purpurne“, pa je ovaj vrsni atleta i otvorio utakmicu sa svoje stare QB pozicije, poentiravši trčanjem. Zatim u kick off timu nakon greške Rumuna, Krune opet dolaze do poseda lopte i Stepović, opet kao QB poentira naokon još jedne uspešne „zone read“ akcije. Bukureštanski tim napokon dolazi do poseda lopte i preko svog stamenog „power back-a“ Daniela Dute uspeva da osvoji prve jarde, ali odbrana domaćih uspeva da odbrani nova četiri pokušaja. Opet QB Stepović poentira, ovoga puta pasom, upućenim ka iskusnom hvataču Stefanu Đuriću, koji tako postiže još jedan TD. Nakon toga treneri domaćih na poziciju vođe napada uvode mladog QB Lazara Pejkovića, koji pasom pronalazi opet Stefana Đurića, koji tako postiže svoj drugi TD. Poslednje poene na utakmici je postigao Strahinja Stepović, ovoga puta u ulozi hvatača, na dug i precizan pas Lazara Pejkovića. Rumunski tim je možda samo dva puta tokom cele utakmice osvojio prvi pokušaj za novih deset jardi, tako da mu odlična odbrana Srba nije dozvolila da pokaže nešto više.

Povezana vest:  Kejsi i Rajli ostali u Legionarima

BAFL- Kraljevo vs BukurestNakon utakmice, BAFL priznanja je na svečanoj ceremoniji je uručila gospođa Dragan Varevac, majka tragično stradalog juniora Kruna, Luke Varevca. Igrači Bukurešt Rebels su dobili sertifikate za učešće u ligi, a igrači Kruna zlatne medalje za prvo mesto. Šampionski BAFL trofej je podigao kapiten Strahinja Stepović, zajedno sa svojim Kraljevskim timom.
Ove, premijerne godine BAFL-a, prvak se dobio u ligaškom delu. U prvom kolu Bukurešt je savladao kući Sofiju rezultatom 6:0, zatim je u drugom kolu Sofija kući pobedila Kraljevo rezultatom 27:20, tako da je Srbima trebala pobeda od 8 i više poena da bi bili prvaci. Konačno u trećem kolu u Kraljevu, Kraljevske Krune su pobedile goste iz Rumunije sa 35:0 i tako napravile ubedljivo najveću rezultatsku razliku, ponevši prestižnu titulu prvog šampiona Balkanske lige u američkom fudbalu. Pa je tako krajnji poredak na BAFL tabeli ovakav: Kraljevo Royal Crowns su prvi, Bucharest Rebels drugi, a Sofia Bears treći.
Dogodine se očekuje proširenje lige na još učesnika, sa tim da bude dostižno za organizovanje, ovo međunarodno takmičenje u razvoju. Za dogodine još jedan srpski tim je izrazio spremnost da se uključi, to su Bor Golden Bears, tim iz male sredine, ali sa odličnom organizacijom i stabilnom razvojnom persepktivom.
Osim proširenje lige, za dogodine postoji inicijativa da se odigra i Alpe Adria Balkan Bowl utakmica između prvaka Alpa Adria Lige (Slovenija, Hrvatska, BiH) i BAFL (Srbija, Bugarska, Rumunija) i tako da se u ovom svojevrsnom „superbowl-u“ odluči ko je najbolji od Jadrana i Alpa pa sve do Crnog Mora i Karpata.
Kao uvod u ovu međunarodnu utakmicu odigrana su dva meča između ženskih i youth timova Kruna i Beogradskih Vukova. Kroz ovo revijalno sportsko nadmetanje Kraljice su zabeležile pobedu nad Vučicama rezultatom 32:24 (19:12), kao i Kraljevići koji su savladali Vučiće rezultatom 32:8 (21:0). Kasnije se druženje kraljevačkih i beogradskih devojaka i dečaka nastavilo tokom BAFL utakmice. Veliku podršku današnjoj organizaciji utakmice su posebno dali dva pionira američkog fudbala u Srbiji, Bojan Otašević i Blažo Bojić, u ulozi komentatora koji su svojim stručnim, a ujedno i zanimljivim komentarima dodatno oplemenili današnji sportski dan na stadionu pokraj Ibra.

Povezana vest:  Nju Ingland Petriotsi šampioni NFL, šesti trijumf u Superbolu

Kraljevo Royal Crowns vs Bucharest Rebels 35:0 (14:0, 14:0, 7:0, 0:0)
Atletski stadion, Kraljevo.
Kretanje rezultata:
7:0 Strahinja Stepović trčanje 20 jardi, Ivan Živanović uspešan PAT
14:0 Strahinja Stepović trčanje 15 jardi, Ivan Živanović uspešan PAT
21:0 Strahinja Stepović pas 45 jardi ka Stefanu Đuriću, Ivan Živanović uspešan PAT
28:0 Lazar Pejković pas 50 jardi ka Stefanu Đuriću, Ivan Živanović uspešan PAT
35:0 Lazar Pejković pas 35 jardi ka Strahinji Stepoviću, Ivan Živanović uspešan PAT

Povezana vest:  Goran Nišavić novi predsednik IFAF Evrope! By UrednikPublished: July 15, 2014 Posted