Biciklisti Partizana dali krv

 

biciklisti portizana dali krvČlanovi Biciklističkog kluba Partizan juče su u gradskom Zavodu za transfuziju dali krv. Humanu akciju podržali su biciklisti i stručni štab kluba koji su trenutno u Beogradu.

– Akciju smo organizovali na predlog nekolicine naših asova predvođenih Ivanom Stevićem – kaže mladi trener Partizana Duško Banović. – Mislimo da sportisti moraju da pružaju primer i da se uključe i i u ovakve humanitarne aktivnosti …

Povezana vest:  GIRO D'ITALIA 2014, Kitel pobedio u trećoj etapi Đira

Krv su dali direktor kluba Branko Banović, dugogodišnji sportski direktor i nekadašnji profesionalac  Aleksandar Nikačević, trener Duško Banović i takmičarti Damjan Stanković i Miloš Kovačević. Ivan Stević, Nikola Stefanović, Ivan Radić i Slobodan Smiljanić, su došli, ali,  pošto su lakše prehlađeni, ostavljeni su da daju krv narednih dana.

Direktor kluba Branko Banović je poneo i svoju knjižicu davaoca krvi iz koje se evid da je prvi put dao krv još 1980. Obećao je i da će crno beli i ubuduće organizovati ovakve akcije, koje mogu da budu  dobar primer i podsticaj ostalim sportistima i klubovima iz Beograda.