predavanje na seminaru

Srbija bogatija za 24 sudije sa zvanjem komesara

Srpski biciklizam bogatiji je za 24 nove sudije sa zvanjem komesara posle seminara koje je održan u Novom Sadu u organizaciji Biciklističkog saveza Vojvodine uz koordinaciju sa BS Srbije i Asocijacije sudija BSS.

Na seminaru predavači i, potom, i ispitivači su su bili Rodolfo Segnan internacionalni komesar UCI iz Rijeke, Marko Pročikević internacionalni komesar UCI za doping kontrolu iz Srbije , Nebojša Popov federalni komesar UCI i predsednik Asocijacije sudija BSS i Nebojša Subić nacionalni komesar (svi iz Srbije).

Povezana vest:  Neuspela arbitraža u OKS, Skupština BSS 26. aprila!

Dvodnevna predavanja pratila su 44 arbitra iz Beograda, Novog Sada, Raške, Kikinde, Niša, Temerina, Čačka i Kragujevca kao i gosti iz Banjaluke i Zenice.

Ispitu za zvanje pristupila su 33 polaznika.

– Seminar je bio tako osmišljen da su mogli da ga prate i sudije koji su želele da polažu za osnovno zvanje a to je komesar, ali i arbitri koji su već imale zvanje nacionalng komesara UCI i mogle su da se prijave za polaganje za zvanje elite nacionalni komesar UCI – kaže Nebojša Subić, koji je za ovaj seminar priredio i preveo na srpski „Praktični vodič za događaje na drumu“ u  izdanju Međunarodne biciklističke unije- UCI. – Rodolfo Segnan je bio izuzetno zadovoljan organizacijom seminara, ali i opštim znanjem polaznika kao i interesovanjem, ali mu je bilo i žao što seminar nije trajao još dva dana kako bi se neki elementi i opširnije obradili. Moramo da istaknemo i izuzetno gostoprimstvo osoblja hotela „Braća Drinić“ u Novom Sadu u kome je odžan seminar.

Povezana vest:  Bojan Đurđić i Aleksa Marić pobednici prvog ekipnog „Srpskog izazova bespuća Tara 2010“

Na ispitima posle seminara, od 16 polaznika 12 je dobilo zvanje komesara, od  12 testiranih osam je steklo zvanje nacionalnog komesara i od petorice prijavljenih, četvoro je položilo za elite nacinalnog komesara UCI. Sva zvanja moraju da potvrde UCI i BSS. Elite nacionalni komesari mogu da nastave školovanje i da, potom, polažu za internacionalnog komesara UCI.

Povezana vest:  Frum pobedio na osmoj etapi i preuzeo vođstvo na Turu