red_bull_motori_1LETAČI NA MOTORIMA DOLAZE U BANJALUKU

 

U  sklopu  promocije svetske turneje Red Bull X Fighters, četiri renomirana fristajl  motorkros  vozača će u četvrtak 10. juna posetiti Banja Luku kako bi napravili pravi mali raj za oči svim ljubiteljima motor sporta.

Ispred  tvrđave  Kastel  posetioci  će  moći  da prisustvuju nesvakidašnjem događaju  i uživo gledaju akrobacije u vazduhu sa motorima, koje su do sada mogli da prate samo na malim ekranima.

Povezana vest:  WINNER OF BELGRADE 2011, Red Bullov sportista Senad Grošić sredinom avgusta u Beogradu

Turneja  promoviše  najekstremniju  svetsku  seriju fristajl motorkrosa Red Bull   X  Fighters,  a  pored  toga  ima  za  cilj  ispitivanje  terena  za potencijalne  nove  destinacije  koje  će  biti uvrštene u svetsku seriju u narednim godinama.

Ispred  tvrđave  Kastel postavlja se rampa za uzletanje i dvadesetak metara dalje  rampa za sletanje. Dvadeset metara vazdušnog prostora rezervisano je za letače na motorima i izvođenje trikova od kojih zastaje dah.

Povezana vest:  Trijumf Bonoma na Red Bull Air Race-u u Njujorku

Prošle  godine  na  turneji  Balkanom  Red Bull X Fightersi leteli su nebom iznad Beograda, Sarajeva, Zagreba i Maribora.

U Beogradu ispred Doma Narodne skupštine pred oko 10.000 gledalaca, četvorka u sastavu Nik Frenklin, Džimi Verbo, Kris Brč i Stiven Stojven napravili su nezaboravan šou. U 45. minuta dugom nastupu vozači su prikazali trikove poznate kao – back flip, rock solld, superman seatgrab, scorpion i hart attack, a beogradska publika nije ostala dužna pa je svaki od ovih trikova nagrađivala ovacijama i aplauzom.

Povezana vest:  Kopaonik konačno dobio snow park, ovog vikenda Prvenstvo Srbije u freestyle snowboard i ski disciplinama

Dešavanje  u  Banja  Luci  počinje  u  četvrtak  u 20 časova ispred tvrđave Kastel, a ulaz za gledaoce je besplatan. Tokom 2010 takmičenje se održava u šest velikih takmičarskih arena (Meksiko Siti, Giza, Moskva, London, Madrid i Rim).