MA_MADD_PV_ 0006Red Bull X-Fighters svetska turneja 2010 / Plaza de Las Ventas / Madrid

FMX toreador Medison krunisan za španskog šampiona

 

Dok ga je bodrilo 25000 fanova, Australijanac Robi Medison je pokorio legendarnu madridsku koridu u petak uveče i osvojio pobedu u borbi sa najboljim fristajl motokros vozačima na planeti. Drugo mesto je pripalo Švajcarcu Metu Ribou, dok su Red Bull X-Fightersi napunili Plaza de Toros de Las Ventas do poslednjeg mesta u devetoj po redu godini održavanja.

Zvuk urlajućih motora zvonio je tunelima oko poznate koride dok su toreadori na dva točka jurili ka odskočnim preprekama brzinom od 60km/h. Australijska superzvezda Robi Medison, poznat po tome što je preskočio londonski most Tower 2009. i Korintski kanal u Grčkoj 2010, podigao je nivo takmičenja u španskoj prestonici nakon što je izveo potpuno novi trik, punu rotaciju tela iznad motora koji je leteo 15 metara u vazduhu, nakon čega se vratio na sedište, bezbedno prizemljio i nastavio vožnju. „Trik Volt Body Varial mi je definitivno pomogao da pobedim,“ nasmešio se Australijanac nakon pobede, dodajući: „Još uvek ne mogu da verujem!“

Povezana vest:  PRVO TAKMIČENJE U PRELETU PARAGLAJDEROM OVE SEZONE

Nakon samo par nedelja treninga nakon teškog pada, Švajcarac Met Ribo proslavio je povratak za pamćenje, pobedivši lokalnog favorita i pobednika iz 2009. Denija Toresa (ESP) u polu-finalu. Uprkos činjenici da je morao da se zadovolji četvrtim mestom, Španac je imao samo reči hvale za ogromnu madridsku publiku i pobednika takmičenja Robija Medisona: „Atmosfera ovde je jednostavno neverovatna. Sledeće godine se vraćam s osvetom, ali večeras je Medison zaslužio da pobedi. Hvala svim fanovima.“

Povezana vest:  RED BULL CRASHED ICE 2012, Ledeni Spust se vraća u Ameriku na otvaranje sezone

MA_SHER_DG_2076Treće mesto je osvojio Andre Vila (NOR), koji je uspeo da odbrani vodeću poziciju u sveukupnom plasmanu zahvaljujući još jednom fenomenalnom nastupu. Norvežanin vodi za 45 poena ispred Medisona pred peto takmičenje u sezoni koje će se održati u Londonu 14. avgusta 2010. „Moram da održavam nivo i da osvojim podijumu u Londonu, kao i na finalu sezone u Rimu. Ako to uspem, onda ništa neće stajati između mene i šampionske titule,“ prokomentarisao je Vila.

Povezana vest:  Gospodari ekstremnih vožnji “Masters Of Dirt” u Kombank areni, 6. aprila 2013.

Rezultati, Red Bull X-Fighters Madrid 2010:

  1. Robbie Maddison (AUS), 2. Mat Rebeaud (SUI), 3. Andre Villa (NOR), 4. Dany Torres (ESP), 5. Levi Sherwood (NZL), 6. Adam Jones (USA), 7. Mike Mason (USA), 8. Maikel Melero (ESP), 9. Jackson Strong (AUS), 10. Cameron Sinclair (AUS), 11. Rémi Bizouard (FRA), 12. Jeremy Stenberg (USA)

Trenutni sveukupni plasman, Red Bull X-Fighters svetska turneja 2010 (nakon četiri takmičenja):

1. André Villa (NOR) 310 poena, 2. Robbie Maddison (AUS) 265 poena, 3. Nate Adams (USA) 225 poena, 4. Levi Sherwood (NZL), 5. Adam Jones (USA)