padobranstvo31. Svetsko prvenstvo u padobranstvu od 28.avgusta do 4. Septembra u Nikšiću
Najbolji svetski padobranci odmeriće snage na 31. Svetskom padobranskom prvenstvu koje će se od 28. avgusta do 4. septembra održati u Nikšiću u Crnoj Gori. Za reprezentaciju Srbije boriće se vrhunski državni sportisti u padobranstvu. U okviru priprema za nastup na svetskom prvenstvu, naši padobrabci  na sportskom aerodromu u Paraćinu izvode trenažne skokove od 24. do 26. avgusta.
Srpsku delegaciju će kao trener i selektor predvoditi Ljubiša Naumović, višestruko nagrađivani padobranac. U srpskom timu naći će se Radoslav Korać, aktuelni državni prvak u padobranstvu, nasilac titule za najboljeg sportistu u padobranstvu 2008. i 2009. gopdine i dobitnik plakete „Zlatnio orao“ za 2009. godinu. Osim Koraća, boje Srbije braniće i Aleksandar Cvetković, nasilac diplome „Zlatni orao“ za 2009. godinu i Miroljub Janićijević, aktuelni prvak otvorenog padobranskog prvenstva Jugoistočne Evrope, ojačani Slobodanom Terzićem i Sinišom Mićićem.
U ženskoj konkurenciji Srbiju će predstavljati Svetlana Simić, višestruki državni prvak u padobranstvu, aktuelna pobednica otvorenog padobranskog prvenstva Jugoistočne Evrope, dobitnik statue „Zlatni orao“ za 2009. godinu, najprestižnije nagrade za sportske vazduhoplovce, i nosilac diplome „Zlatni orao“ za 2009..
Takmičari će se nadmetati u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u klasičnim, najstarijim padobranskim disciplinama: skok na cilj i figure.
Ovo Svetsko prvenstvo posebno je značajno za Srbiju, jer je Vazduhoplovnom savezu Srbije i Aeroklubu „Kikinda“ dodeljena organizacija Evropskog prvenstva u padobranstvu u klasičnim disciplinama. U Srbiji nikada nije organizovano padobransko prvenstvo ovako visokog ranga, pa su iskustva iz regiona u organizaciji takmičenja na svetskom nivou značajna za srpske organizatore. Evropsko prvenstvo održaće se u Kikindi od 19. do 28. avgusta 2011. godine i okupiće seniore i juniore iz cele Evrope. Ovo je jedan u nizu događaja koji će uveličati proslavu veka vazduhoplovstva u Srbiji, koja se obeležava 2011. godine.
Povezana vest:  KOLAPS U SAOBRAĆAJU MENJA DATUM I LOKACIJU ODRŽAVANJA TRKE TROKOLICA