burn_trg_2011BURN URBAN JUMP 2011

Slovenac najbolji u skokovima sa snoubordom na Trgu (FOTO)

 

Međunarodno takmičenje u snoubordu pod nazivom “Burn urban jump” održano je na Trgu Republike u srpskoj prestonici. Pobednik takmičenja je Slovenac Luka Jeromel (19), dok su drugo i treće mesto osvojili Austrijanci Patrik Vorle i Kristof Mesner.

Na takmičenju su učestvovala šestorica snoubordera iz Srbije, Slovenije i Austrije, koji su se takmičili u disciplini Big air, koja, naravno, podrazumeva izvođenje skokova na skakaonici. Iako se ovakva takmičenja često održavaju na trgovima u evropskim prestonicama, ovo je prvi put da je Beograd domaćin jedne ovakve manifestacije pod pokroviteljstvom energetskog pića Burn.

Povezana vest:  Padobranstvo, Padobranci Srbije trenutno deveti na EŠ u Kikindi

Vozače je ka skakonici vukla žičara (winch), a zbog tehničkih problema, takmičenje je bilo, na kratko i prekidano. Uprkos hladnom vremenu, oko improvizovane skakaonice u centru Beograda okupio se veliki broj ljubitelja ekstremnih sportova na snegu, a atmosferu je podgrejao i di džej Prema.

Pobedu je na kraju odneo Slovenac Luka Jeromel.

– Prvi put sam u Beogradu i sviđa mi se. Takmičenje je bilo odlično, imali smo malih problema sa žičarom, ali sve je sređeno I na kraju je sve funkcionisalo. Nosim pozitivne utiske sa ovog takmičenja I iz Beograda – rekao je pobednik Luka, koji je kao nagradu dobio i čak na 1.000 evra.

Povezana vest:  Red Bull X-Fighters se vraća u Osaku

 

PHOTO: ataimages.rs

{vsig}MINI_GALERIJE/BURN_TRG_2011{/vsig}