RBXF_Moskva2

Red Bull X-Fighters svetska turneja 2011 počinje 15. aprila u Dubaiju

Od aprila najbolji svetski FMX vozači, boriće se za prestižnu titulu na Red Bull X-Fighters svetskoj turneji koja obuhvata šest takmičenja koja će se održati na četiri kontinenta. Nove lokacije sledeće turneje se nalaze u UAE i Australiji gde će se održati finale sezone, kao i u Španiji, Italiji, Brazilu i Poljskoj…

-Ukoliko treba da pobedite u nekoj seriji kako biste postali besmrtni, onda je to definitivno ova serija – naglasio je Nejt Adams (Nate Adams, SAD), nakon finala sezone 2010. Adams, koji je bukvalno doleteo do titule, pri tom ne pobedivši ni na jednom takmičenju, međutim tokom celog takmičenja je pokazao konstantnost, prisetio se sezone iza nas koja je uključivala pet takmičenja, 770 skokova, 524 flipova i skoro 17000 pređenih vazdušnih kilometara.

Povezana vest:  RED BULL X-FIGHTERS 2012 , Svetska turneja počinje u Dubaiju

Međutim, 2011. donosi još jedan izazov za sadašnjeg šampiona i njegove rivale. Produžena serija koja će se održati na četiri kontinenta u 2011, počeće u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 15. aprila. Slede takmičenja u Brazilu (28. maj), Italiji (24. jun), Španiji (15. jul) i Poljskoj (6. avgust), pre nego što usledi završnica svetske turneje u Australiji (17. septembar), gde će se održati po prvi put u svojoj desetogodišnjoj istoriji. Andre Vila (Andre Villa, NOR), koji je bio na samo pet poena iza šampiona u prethodnoj sezoni i time osvojio drugo mesto, objašnjava: ’Dovoljna je i najmanja greška i tako ste propustili šansu za osvajanje titule.

Povezana vest:  Danas veliko finale Red Bull Cliff Divinga u Mostaru

Od svog početka 2001. godine, Red Bull X-Fighters su postavili standard na međunarodnom nivou. Od tada, najveće zvezde na sceni su učestvovale za najbolja mesta na takmičenju, a početnici kao što je Livaj Šervud (Levi Sherwood, NZL) su izbili u prvi plan zahvaljujući ovoj seriji. Red Bull X-Fighters se održavaju na mestima na kojima nikada ne biste mogli da zamislite vrhunski motosport. Stanice FMX turneje su u najpoznatijim svetskim gradovima i na istorijskim lokalitetima širom sveta. Robi Medison (Robbie Maddison, AUS), Andre Vila, Deni Tores (Dany Torres, ESP), Livaj Šervud i mnogi drugi fascinirali su stotine hiljada fanova do sada u velikim koridama u Meksiku (Meksiko siti) i Španiji (Valensija i Madrid), kod Sfinksa u Gizi (EGY), na Crvenom trgu u Moskvi (RUS), u brazilskoj metropoli Rio de Žaneiru (BRA) i večnom gradu Rimu (ITA).

Povezana vest:  Osvojen vrh Lenjin pod pokroviteljstvom grada