Boston prizegiving

RED BULL CLIFF DIVING 2011

Pobedom u Bostonu Gary Hunt osigurao naslov

Zvezde cliff divinga su prtoteklog vikenda u bostonskoj luci spektakularnim skokovima s 26,5-metarske platforme postavljene na vrhu zgrade Instituta za savremenu umetnost oduševile 23.000 gledalaca, a Gary Hunt je još jednom dokazao da je najbolji.

Hunt je s 463.20 bodova osigurao prvo mesto u Bostonu, ali i drugi uzastopni naslov svetskog prvaka najprestižnije cliff diving serije – apsolutno zasluženo! Nakon što je Orlando Duque, koji je pobedio na prve dve ovosezonske postaje (Čile i Meksiko), zbog povrede bio prisiljen da odustane od takmičenja, na najvišoj stepenici pobedničkog postolja preostala je četiri puta stajao Gary Hunt (Atena, La Rochelle, Malcesine, Boston).

Povezana vest:  U Beogradu otvoren Međunarodni sajam nautike

-Jako sam zadovoljan svojim današnjim nastupom – rekao je Hunt, -juče nije baš bilo idealno, ali danas sam svakim skokom bio sve bolji i bolji. Ovo je moja četvrta pobeda, osećam da sam na vrhuncu forme. Proslaviću pobedu s prijateljima, nemam ništa poosebno u planu, ali siguran sam da ćemo se dobro zabaviti!

Povezana vest:  RED BULL CLIFF DIVING, Serija se nastavlja u Atini, Duke zbog preloma noge na tribinama

Drugi je u Bostonu bio Artem Silčenko, a Amerikanac Kent De Mond je, nošen podrškom domaće publike, završio na trećem mestu.

-Koncentrirao sam se na Boston i od svih stanica ove sezone, upravo sam ovde imao želju postići najbolji rezultat – rekao je De Mond. – Mislim da svi takmičari priželjkuju najbolji nastup upravo na domaćem terenu. Steven (LoBue) je ove godine imao boljih i lošijih nastupa, a danas smo obojica postigli dobar rezultat i to upravo na mestu gde nam je to bilo najvažnije. Moji su skokovi uvek mnogo bolji kad imam podršku publike.

Povezana vest:  RED BULL ANTARKTIKA, Ledeni kosmonaut Valeri Rozov leteo s kraja sveta

Na četvrtom je mestu u Bostonu završio Alain Kohl, peti je bio Steven LoBue, a šesti Jorge Ferzuli.

Osvajanjem trećega mesta De Mond sada samo 10 bodova zaostaje za glavnim konkurentima za 6. mesto u ukupnom poretku, a to su Alain Kohl i Cyrille Oumedjkane. Šestorica najboljih automatski ostvaruju pravo nastupa u Svetskoj seriji Red Bull Cliff Diving sledeće sezone, a preostala se šestorica takmičara za svoje mesto moraju izboriti u kvalifikacijama.