PARAGLAJDING

Državno prvenstvo u preciznom sletanju paraglajderom
 
Prvo u nizu Državno prvenstvo Vazduhoplovnog saveza Srbije u ovoj godini, održaće se 31. marta i 1. aprila u Raškoj, u organizaciji PK “Golija”. Ovog vikenda će se oko 50 pilota  paraglajdera takmičiti u disciplini precizno sletanje na cilj, dok će se paraglajderisti iz Crne Gore, Mađarske, Makedonije pridužiti svojim kolegama na otvorenom takmičenju „Raška open“ koje se održava paralelno sa državnim prvenstvom.
Prema programu takmičenja, petak 30. mart je trenažni dan, dok su subota 31. mart i 1. april od 9 do 17 časova takmičarski dani. Najbolji takmičari će pored diploma, medalja i pehara državnih prvaka dobiti i novčane nagrade. Aktuelni državni prvak Srbije u preciznom sletanju paraglajderom na cilj je Dragan Popov iz PK “Berkut” iz Vršca, koji je tu titulu osvojio prošle godine na Državnom prvenstvu u Surčinu.
Inače, naši piloti paraglajdera u preciznom sletanju nalaze se u samom svetskom vrhu ovog sporta. Sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Češkoj vratili su se sa ekipnim srebrom i još dve medalje (srebrna i bronzana) u ženskoj konkurenciji. Trenutno su naša dva pilota, Goran Đurković i Darko Pantić među prvih deset pilota na Svetskoj rang listi za precizno sletanje paraglajderom.
Već sledećeg vikenda na letenje će izaći i piloti paraglajdera u preletu koji će svoje snage odmeriti na 1. Kolu Lige Srbije u Vršcu od 6. do. 8. aprila.

 

Povezana vest:  Paraglajding vikend u Kraljevu