red_bul_motor_preskakanje_kanala_1Rekordna visina i daljina!

Motor leti 95 metara u vazduh, 85 metara daleko

 

Australijski motokros vozač Robi Medison, ne samo što je preskočio 85 metara širok Korintski kanal, na visini od gotovo 100 metara u Grčkoj danas, već je imao još jednu veću prepreku da preskoči: svoj strah.

Korint (Grčka). Motokros fristajl disciplina, sa trikovima od kojih zastaje dah kao što su okreti koji se izvode u vazduhu na visinama i do tri sprata, predstavlja jedan od najopasnijih sportova. Robi Medison je jedan od najboljih svetskih FMX vozača.

Povezana vest:  RED BULL MANNY MANIA SKEJT VIKEND, Profesionalci i amateri iz 31 zemlje u Njujorku na dva velika tak

Međutim, to nije dovoljno za 28-red_bul_motor_preskakanje_kanala_2ogodišnjeg Australijanca. Medison uvek traži sve veća uzbuđenja i izveo je brojne spektakularne skokove. 2007. i 2008. Medison je postavio tri svetska rekorda za skok u daljinu, od kojih je jedan dugačak 107 metara. U 2009. je Novu godinu proslavio u Las Vegasu, skočivši 30 metara u visinu na Trijumfalnu kapiju ispred Pariza u Las Vegasu, a zatim se sa ovog spomenika spustio na zemlju. Prošle godine su njegove slike dok preskače otvoreni Tower Bridge iznad Temze obišle svet.

Mnogi motokrosseri su imali želju da preskoče Korintski kanal, koji je sagrađen 1893. Međutim, Australijanac je jedini u tome i uspeo. Zaleteo je svoju Hondu 500 putem punim krivina, pored bazena, zatim kroz fudbalski teren i pored kokošinjca, kako bi razvio brzinu od 125 km/čas. U četvrtak ujutru je preleteo u punoj brzini preko rampe i preko kanala visokog preko 80 metara i bezbedno sleteo na nasip postavljen s druge strane kanala. Na vrhuncu leta Medison je bio na 95 metara iznad površine vode.

Povezana vest:  RED BULL CLIFF DIVING 2011, Duke traži drugu ovosezonsku pobedu u Meksiku

red_bul_motor_preskakanje_kanalaMedison je rekao da je bilo jako teško postići pravi pristup i brzinu uprkos konstantnoj promeni površine po kojoj je vozio – od trave, preko drveta, asfalta i na kraju tepiha – ali kao da sve to nije bilo dovoljno teško, imao je još jednu veću prepreku da prevaziđe: „Prevazići strah, to je uvek najteži deo,“ rekao je Medison.

Povezana vest:  Ko su članovi žirija na 1. Red Bull Flugtagu u Srbiji

„Mado“ će pravo iz Grčke otputovati u Meksiko Siti na otvaranje sezone Red Bull X-Fighters svetske turneje. Medison je prošle godine bio drugi u sveukupnom plasmanu i planira da ove godine osvoji titulu.