Andrea700

Andrea Todorović prošla u dublu, Jevtović i Pete ispali

 

Na startu Šampionata Evrope (pojedinačno i parovi), u Herningu u Holandiji, polovičan učinak srpskih predstavnika u dublovima. Andrea Todorović je igrala u paru sa Pernilom Agerholm iz Danske i dobile su oba meča. U prvom su savaldale Estonke Petrovu i Cistjakovu sa 3:2 (8:11, 11:6, 11:7, 9:11, 11:15) a u drugom kombinaciju Kremer (Holandija) i Stefanska (Poljska)  sa 3:1 (11:6, 10:12, 11:6, 13:11) i kao prve u petoj grpu plasirale su u glavni žreb.

Dublovi Ana Marija Erdelji – Monika Molnar i Gabrijela Feher – Matilda Ekholm (Švedska) su u glavnom žrebu.

Povezana vest:  STONI TENIS, Novogodišnji Jola kup

U muškoj konkurenciji srpski dubl Marko Jevtović – Žolt Pete je završio kao drugi u četvrtoj grupi i nije prošao dalje. U prvom meču izgubili su od Dujasa i Kalpe (Poljska) sa 3:1 (11:9, 9:11, 11:7, 11:8),  u drugom su savladali Škote Housena u Rumgaja sa 3:0 (11:3, 11:18, 11:9) ali to nije bilo dovoljno za nastavak takmičenja.

Aleksandar Karakašević sa Slovencem Tokićem je  u glavnom žrebu. Nastavak takmičenja u dublovima je u petak 19 oktobra.

Povezana vest:  U Smederevu počinje Balkanijada mladih u stonom tenisu

Pojedinačna takmmičenja počela su u sredu, 17. oktobra u popodnevnim časovima.  Žolt Pete će u 18. grupi igrati sa Steman – Lauom (Danska) a u četvrtak se sastaje sa Joneskuom (Rumnija) i Mutijem (Italija). Jevtović je u 19. grupi i odigraće prvog dan meč a Belorusom Barbanovičem, druga dva su u četvrtak protiv  Rusa Lakeva i Švajcarca Milera. Karakašević je kao 18. nosilac već u glavnom žrebu.

Stonoteniserke će u sredu odigrati po dva meča u grupama.  Gabrijela Feher u osmoj grupi igraće sa Moskovic (Švedska) i Karahan (Turska) a u četvrtak protiv Fetuhine (Rusija). Andrea Todorović  u 15. grupi će  se sastati sa Troševom (Rusija) i Martins (Portugalija) a poslednji meč je u četvrtak protiv Laveke (Francuska). Monika Molnar je u grupi sa  pet takmičarki. Igraće  u sredu dva meča sa  Venslaviciute (Litvanija) i Nilsen (Farska Ostrva) a potom u četvrtak sa Dubkovom (Belorusija) i Agerholm  (Dranska) sa kojom je Todorovićeva igrala dubl.

Povezana vest:  Deveto kolo, Superliga (Ž) i (M), Voša neumoljiva,

Ana Marija Eredelji je 14. nosilac u glavnom žrebu.