Ivana Maksimović 397 krugova u Trzinu

 

ivana maksimovicNajbolji rezultat u juniorskoj konkurenciji na tirniru u slovenačkom gradu Tržin zabeležila je mlada reprezentativka Novog Beograda Ušća Ivana Maksimović vazdušnom puškom od 397 krugova. Druga naša takmičarka na ovom turniru, koji je bio i izborni za sastav slovenačke reprezentacje, Dragana Todorović, takođe iz Novog Beograda Ušća, postigla je 384 kruga, ali je u prvoj seriji (93) imala kvar na pušci i morala je da menja patronu sa gasom.

Povezana vest:  Srbija na deobi desetog mesta po broju medalja na OI, Ivana Maksimović druga na svetskoj rang listi, Zorana Arunović, Zlatić i Mikec četvrti!

Olimpijac Policajca Damir Mikec postigao je treći rezultat vazdušnim pištoljem od 572 kruga. Najbolji je bio Slovenac Simanic sa 575 krugova,a drugo mesto je zauzeo, takođe Slovenac Tkalec sa 572 kruga. Imao je bolju poslednju seriju u odnosu na Mikeca (94 – 93).

Dva naša predstavnika vazdušnom puškom, Milenko Sebić sa 582 kruga i Nikola Paunović sa 576 krugova izgleda da su se „čuvali“ za drugi dan takmičenja.

Povezana vest:  Maksimovićeva nišani Rio iz Bara

– Prvi dan turnira bio je na neki način, za naše strelce jak trening, nije bilo proglašenja i podele medalja, kao ni finala, tako da ni rezultati, osim Ivane Maksimović, nisu visoki – kaže vođe naše selekcije, trener reprezentacije Goran Maksimović. – Nadamo se da će drugog dana biti i boljih rezultata i visokih plasmana.

Povezana vest:  Arsovićeva deseta, Sebić 54. u Gabali

Drugog dana turnira, u nedelju 10. januara, gađaće se u apsolutnoj konkurenciji sa finalom. Srpskim strelcima ovo će biti dobra proba pred turnir u slovenačkom gradu Ruše 16. i 17. janaura i, potom, i za  turnir u Minhenu do 26. do 30. janaura.