F SRAJBER I RANJAFranc Šrajber imenovan za novog generalanog sekretara Međunarodne federacije sportskog streljaštva (ISSF)

 

Franc Šrajber (49 godina) imenovan je za novog generalnog sekretara Međunarodne federacije sportskog streljaštva (ISSF). Njega je na ovu funkciju predložio predsednik ISSF Meksikanac  Olegario Vaskez Ranja u Minhenu na sednici Izvršnog komiteta ISSF, koji je jednoglasno prihvatio kandidaturz.

Takođe jednoglasno, Administrativni savet ISSF je potvrdio imenovanje Franca Šrajbera na ovu dužnost, koji je preuzeo odmah.

Povezana vest:  Sebić deseti u Dortmundu

Franc Šrajber je po profesiji prvnik i u Međunarodnoj federaciji sportskog streljaštva profsionalno je radio 1984. na više dužnosti u stručnom timu gereralnog sekretara. Poslednje dve godine bio je izvršni direktor ISSF. Njegov otac Horst Šrajber bio je generalani sekretara  ISSF od 1980. do smrti sredinom decembra prošle godine. Brat Volfgang je urednik zvaničnog glasila Međunarodne federacije sportskog streljaštva, časopisa „ISSF njuz“.

Povezana vest:  EP 2011, BEOGRAD, Podeljeno 13 olimpijskih viza u Kovilovu

– Franc Šrajber je mlad, vredan i iznad svega posvećen razvoju streljačkog sporta i  ISSF – rekao je obrazlažući predlog predsednik ISSF Olegario Vaskez Ranja. – Naša organizacija je imala sreću da za veoma odgovornu funkciju dobije stručnog i školovanog  sportskog radnika, koga dobro poznaju i predstavnici nacionalnih federacija.

Franc Šrajber je deveti generalni sekretar u istoriji ISSF. Zahvalio se na poverenju i istakao:

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Todorovićevoj i Jovanoviću „duplo zlato“, ubedljivi Mikec i Sebić

– Nastaviću da radim  za dobrobit strelaca, streljačkog sporta i Međunarodne federacije sportskog streljaštva. Srećan sam i što ću u predsedniku Olegario Vaskezu Ranji, članovima Izvršnog komiteta i drugim zvaničnicima ISSF imati dobre savetnike, podršku i siguran oslonac.