mikec_kac

Mirosavljev odbranio titulu, Mikec za 0,1 krug pretekao Zlatića! (FOTO)

 

Nemanja Mirosavljev, reprezentativac Novog Sada odbranio je titulu seniorskog šampiona Srbije u gađanju vazdušnom puškom na Prevnstvu Srbije održanom u Kaću u organizaciji kluba Novi Sad. Šampion iz 2009. Dejana Pešić iz Pančeva je bio drugi, dok je treće mesto, kao i lane, pripalo Milutinu Stefanoviću iz krtagujevačkog družine „Čika Mata“.

Kragujevački „Čika Mata“ koji je prošle godine bio drugi, osvojio je ekipnu titulu a u selekciji su su bili Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović i Zoran Todorović. Drugo mesto pripalo je Policajcu, koji je lane bio drugi, dok je prošlogodišnji šampion Novi Sad zauzeo treće mesto!

Povezana vest:  Na Svetskom kupu u Sidneju rekordan broj učesnika 750 iz 68 zemalja!

Uzbudljivo finale bilo je u gađanju vazdušnim pištoljem za seniore. Damir Mikec, olimpijac Policajca, pobedio je za 0,1 krug Andriju Zlatića svetskog vicešampiona ovim oružjem. Mikec je lane bio treći, Zlatić drugi. Treće mesto u Kaću osvojio je šampion 2010. Dimitrije Grgić i beogradskog Akademca.

– Imao sam, pre finala, dva kruga prednosti, ali je Zlatić izvanredno gađao plej of i u prvih nekoliko dijabola „ubio“ je jače centre i stigao me – pričao je Damir Mikec kome je ovo peta titula u poslednjih šest godina. – Posle devete dijabole bili smo izjednačeni u decimalu. Odlučio je poslednji hitac opalio sam prvi i „ubio“ sam 10,3 kruga, Zlatić 10,2 i osvojio sam titulu u foto finišu. Čestitam Andriji, gađa zaista u vrhunskoj formi i ovo je lepa najava pred EŠ u Breši od 1. do 6. marta jer  na pobedničkom postolju u Kaću bila kompletna reprezentacija Srbije za ovo takmičenje pošto je treće mesto pripalo Dimitriju Grgiću! Raduje me i prvo mesto u ekinoj konkurenciji, u klubu već pripremamo proslavu desete ekipne titule dogodine, jer očekujemo i lepo pojačanje iz Kikinde…

Povezana vest:  EP 2011, BEOGRAD, Juniori i juniorke probijaju led

U ekipnoj konkurenciji isti redosled kao lane: Policajac je osvojio devetu uzastopnu titulu ekipnog prvaka Srbije a u ekipi su bili Damir Mikec, Vasilije Groza i Branislav Janković. Kikinda je druga a Akademac treći.

Rezultati, Šampionat Srbije vazdušnim oružjem, drugi dan, puška – seniori: 1. „Čika Mata“ 1.765, 2. Policajac 1.762, 3. Novi Sad 1.760 itd. Pojedinačno: 1. Nemanja Mirosavljev (Novi Sad) 697,4 (594), 2. Dejna Pešić (Pančevo) 695,4 (593), 3. Milutin Stefanović („Čika Mata“) 693,7 (592) itd. Finale vredeleo 585 krugova.

Povezana vest:  Jasna Šekarić vodi posle preciznog dela gađanja

Pištolj, seniori: 1. Policajac 1.717, 2. Kikinda 1.701, 3. „Aleksa Dejović“ (Užice) 1.691 itd. Pojedinačno: 1. Damir Mikec (Policajac) 682,3 (581), 2. Andrija Zlatić („A. Dejović“) 682,2 (579), 3. Dimitrije Grgić (Akademac) 672,8 (573) kruga itd. Finale vredelo 566 krugova.

{vsig}STRELJASTVO_KAC{/vsig}