Odlične serije pištoljem na Kupu SSS u Smederevu

 

jelena arunovic zorana arunovic jasna sekaric s levaSelektor Zoran  Stojiljković može da bude zadovoljan formom najboljih srpskih strelaca vazdušnim pištoljem, bar kada su u pitanju rezultati tri kategorije na drugom Kupu Streljačkog saveza Srbije završenom u Smederevu!

U konkurenciji seniorki, prve tri takmičarke imale su preko 380 krugova, a odskočila je rezultatom Jasna Šekarić (Crvene zvezda) kojoj prija takmičenje u Bundes ligi u Nemačkoj! Pobedila je sa 386 krugova, ispred  dve drugarice iz kluba Zorane Arunović i njene sestre Jelene Arunović koje su imale po 382 kruga. Četvrta je bila Brankica Zarić (Kikinda) sa 379 krugova, peto mesto pripalo je Aleksandri Ristović iz Zvezdare sa 377 krugova.

Povezana vest:  Arunovićeva pobedila MK pištoljem u Frankfurtu

Olimpijac Policajca Damir Mikec pobedio je u seniorskoj kategoriji vazdušnim pištoljem sa 582 kruga, a i ovde su osvajači medalja imali preko 580 krugova. Drugo mesto pripalo je Dimitriju Grgiću iz beogradskog Akademca sa 581 krugom, dok je treći Uroš Kačavenda iz Novog Sada sa, takođe, 581 krugom. Četvrto mesto osvojio je evropski šamion ove godine Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice) sa 577 krugova, dok je peti bio Duško Petrov (Kikinda) sa 571 krugom.

Juniorka iz Bora Bobana Veličković, neprikosnovena je vazdušnim pištoljem u ovoj sezoni! Posle zlata (sa 383 kruga) i srebra na turniru „Olimpijske nade“ u Slovačkoj, zabeležila i  drugu pobedu u Kupu SS Srbije sa odličnim rezultatom od 382 kruga. Njena drugarica iz kluba „Bor 030“ Ana Simić je bila druga sa 365 krugova, a treće mesto pripalo je Danici Rašeti iz  Zemun Centra sa 362 kruga.

Povezana vest:  Srpska mladost pred metama u hali „Jezero“ u Kragujevcu

Najbolji junior pištoljem bio je Miloš Katanić iz Crvene zvezde sa 555 kugova, drugo mesto sa 554 kruga pripalo je Milošu Milanoviću iz užičke družine „Aleksa Dejoviž“ sa 554 kruga, dok je bronzu osvojio Đorđe Žakula iz beogradske Zvezdare sa 548 krugova. Jeidno u ovoj kategoriji nikako da se srpski strelci približe evropskom vrhu…

Povezana vest:  Šuranji u zlatnoj sredini MK puškom trostav

Drugog dana Kupa SS Srbije u Smedervu gađale su i seniorke vazdušnom puškom. Jelena Banović iz Partizana pobedila je  sa 396 krugova, druga je bila Jelena Živković iz Jagodine sa 395 krugova, a treća Lidija Mihajlović iz Niša sa 394 kruga, koliko je imala i četvrtoplasirana Aranka Binder iz Novog Sada. Peto mesto osvojila je Bojana Biserčić iz Niša sa 393 kruga. Dobri domaćini preko 200 strelaca bili su streljački radnici iz Smedereva.