Marko Marjanovic i Nikola Stojic_januar_2011VESLANJE

 

Nastavak priprema veslačke reprezentacije Srbije

 

Najbolji srpski veslači nisu imali mnogo vremena za odmor u novoj godini. Teški veslači, koji su rezultatima na nedavno održanim testiranjima, kao i radom i zalaganjem u prethodnom pripremnom periodu obezbedili mesto u našem nacionalnom timu, od 4. januara treniraju u Fetijama, gde će ostati do 20. januara, dok su najbolji srpski laki veslači na pripremama na planini Rogla, od 08. do 23.01.2011. godine.

Nikola Stojić, Marko Marjanović, Dušan Bogičević, Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković i Radoje Đerić, u Fetijama, poznatom centru za pripreme sportista, južno od Bodruma, u Turskoj, treniraju pod budnim okom selektora Nebojše Ilića i trenera Oleksandra Fedotova, a za njihovo dobro zdravstveno stanje odgovoran je Stevan Kastratović, novi fizioterapeut veslačke reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  VESLANJE, Slijepčevićeva i Jošićeva u repesažu za finale

Nikola Stojic_januar_2011Vremenske prilike u Turskoj idu na ruku našim reprezentativcima. Sunčano vreme i veoma visoka temperatura mora dozvoljavaju veliku kilometražu na vodi, što je i osnovni cilj ovih priprema.

Miloš Tomić, Nenad Babović, Miloš Stanojević i Nemanja Nešić, predvođeni trenerom Dejanom Guslovim, nalaze se na bazičnim visinskim pripremama u Olimpijskom ski centru Rogla, u Sloveniji. Odluka da najbolji laki veslači Srbije treniraju odvojeno od ostatka reprezentacije, doneta je zbog njihovih učestalih povreda, u prethodnom periodu, a očekivanje je stručnog štaba da će svi članovi naše reprezentacije, već u februaru, nastaviti zajedničke treninge.

Povezana vest:  VESLANJE, Teški četverac šesti u Evropi

Goran Jagar_januar_2011Svi članovi veslačke reprezentacije Srbije ispunili su stroge uslove kategorizacije sportista Olimpijskog komiteta Srbije, zbog čega se ove pripreme i finansiraju od strane OKS-a, kroz projekat „London 2012“. Ostvarenim rezultatima u prethodnoj sezoni, kao i usvajanjem novog ambicioznog Programom rada seniorske reprezentacije, Veslački savez Srbije je, još jedan, korak bliže ostvarivanju dugoročnog cilja, a to je najmanje pet posada naše veslačke reprezentacije na Olimpijskim igrama u Londonu, 2012. godine. U ostvarivanju ovog ambiciznog cilja, ključna je pomoć i podrška Olimpijskog komiteta Srbije.

Povezana vest:  Lohti treći put šampion na 200 metara mešovito