Marjanovic i Stojic prvi prolaze kroz cilj

VESLANJE

PRIPREME REPREZENTATIVNIH SELEKCIJA

Seniori na Srebrnom jezeru, juniori na Gružanskom

 

U sredu, 8. juna 2011, na Srebrnom jezeru dvojac Marko Marjanović, Nikola Stojić i četverac bez kormilara za lake veslače Nemanja Nešić, Miloš Stanojević, Nenad Babović, Miloš Tomić počeli su pripreme za drugi ovogodišnji Svetski kup u veslanju koji će se od 17. do 19. juna 2011. održati u Hamburgu (Nemačka). Pored ove dve posade pripreme na Srebrnom jezeru imaće i četverac Miloš Vasić, Radoje Đerić, Miljan Vuković, Goran Jagr, dubl skul Aleksandar Filipović, Dušan Bogićević kao i kandidati za reprezentaciju koji su završili sezonu u SAD – Jovan Popović, Goran Todorović, Igor Lucić i Luka Đorđević koji će se pridružiti ostatku ekipe u četvrtak 9. juna 2011.

Povezana vest:  Plivački savez Srbije radno u Novu 2013., JUNIORI I KADETI BEZ ODMORA

Pripremama na Srebrnom jezeru rukovodiće selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić kome će u radu pomagati treneri Dejan Guslov i Oleksandar Fedotov. U ekspediciji je i fizioterapeut Stevan Kastratović.

– Seniorska veslačka reprezentacija Srbije nalazi se u punom sastavu pošto su nam se posle više nego uspešne sezone u SAD pridružili Jovan Popović, Goran Todorović, Igor Lucić i Luka Đorđević. Lucić i Đorđević su, valja napomenuti, postali prvaci Amerike braneći boje Univerziteta Berkli na šta smo svi ponosni – kazao je selektor Nebojša Ilić. – Dvojac Marko Marjanović, Nikola Stojić i četverac bez kormilara za lake veslače Nemanja Nešić, Miloš Stanojević, Nenad Babović, Miloš Tomić na Srebrnom pripremaće se do ponedelka, 13. juna, kada će polako početi da se pakuju za put u Hamburg na Svetski kup. Očekujemo da Marjanović i Stojić poboljašju plasman sa Svetskog kupa u Minhenu pre dve nedelje kada su bili osmi, dok Nešić, Stanojević, Babović i Tomić prvi put ove sezone izlaze na stazu svetskog kupa i njima će takmičenje u Hamburgu biti svojevrsna priprema za Svetski kup u Lucernu od 8. do 10. jula. Inače, misli su nam na neki način već usmerene na na Svetsko prvenstvo na Bledu krajem avgusta i sve što sada radimo je takoreći u funkciji tog takmičenja. Osnovni kriterijum za učešće na Bledu biće nam individualna forma i učinak na priprema do tada. U situaciji smo da biramo pošto više veslača konkuriše za jedno mesto, a od svakog ponaosob zavisiće da li će izboriti svoj mesto u timu.

Povezana vest:  PLIVANJE, PRVENSTVO SAD, Lohte drugi put pobedio Felpsa

Istog dana kada i seniori pripreme za predstojeće izazove počeli su i juniori. Na Gružanskom jezeru kod Knića treneri Aleksandar Ivković, Dušan Kovačević i Ivan Brajtigam od 8. juna 2011. do 20. juna 2011. radiće sa juniorskim dvojcem, četvercem i četvercem sa kormilarom koji se spremaju za učešće na Juniorskom evropskom prvenstvu koje će do 24. do 26. juna 2011. održati u poljskom gradu Kruševicu.

Povezana vest:  PLIVANJE, Bronte Kembel osvojila zlato i na 50 metara slobodno

Pored juniora na Gržanskom jezeru pripremaće se i Ivana Filipović, kojoj se nedavno završila sezona u SAD. Filipovićeva će se pripremati za učešće na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine koje će se od 21. do 24. jula održati u Amsterdamu (Holandija).