Cetverac_bez_kormilara_Djeric_Vasic_Jagar_Vukovic

PRED SVETSKO PRVENSTVO NA BLEDU (28. AVGUST – 4. SEPTEMBAR 2011)

Srpski veslači počeli završne pripreme

 

Bazni deo priprema na dve lokacije – četverac bez kormilara i dva dvojca na Zvorničkom jezeru, a četverac bez kormilara za lake veslače i dubl skul u Smederevu. – Iva Obradović se priključuje 5. avgusta

U ponedeljak, 18. jula 2011, seniorska veslačka reprezentacija Srbije počela je završne pripreme za Svetsko prvenstvo koje će se od 28. avgusta do 4. septembra održati na Bledu (Slovenija). Na planetarnom šampionatu, ubedljivo najvažnijem takmičenju ove godine pošto će se na njemu vaditi i „vize“ za Olimpijske igre u Londonu 2012, našu zemlju će, za sada je sigurno, predstavljati šest posada – četverac bez kormilara, četverac bez kormilara za lake veslače, dubl skul, dvojac bez kormilara, dvojac s kormilarom i ženski skif.

Povezana vest:  Stjepanović u ALL-STAR timu Evrope

– Bazni deo priprema trajaće deset dana a treniraće se na dve lokacije. Četverac bez kormilara Miloš Vasić, Radoje Đerić, Goran Jagar, Miljan Vuković i dva dvojca Nikola Stojić, Goran Todorović i Aleksandar Filipović, Jovan Popović pripremaće se na Zvorničkom jezeru, dok će četverac bez kormilara za lake veslače Miloš Tomić, Miloš Stanojević, Nenad Babović, Nemanja Nešić i novoformirani dubl skul Marko Marjanović, Dušan Bogićević boraviti u Smederevu. Druga faza priprema počinje 28. jula kada će se sve posade okupiti na Gružanskom jezeru. Za sada sve ide po planu. Očekujemo od svih reprezentativaca da daju svoj maksimum na pripremama. Mnogo posada su na prethodnim regatama veslali trke u okviru olimpijske norme i zbog toga imamo razloga za opitimizam – kazao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Povezana vest:  VESLANJE, PRVI DAN BEOGRADSKE INTERNACIONALNE REGATE, Zanimljive trke na Adi

Inače, Iva Obradović koja će nas na Bledu predstavljati u skifu posle nastupa na Svetskom kupu u Lucernu vratila se u Ameriku gde završava školovanje a tamo će nastaviti sa trenažnim procesom sve do 4. avgusta kada se vraća u Srbiju. Već od 5. avgusta priključiće se priprema reprezentacije i nastaviti da brusi formu za Svetsko prvenstvo.

Povezana vest:  Frenklin postavila svetski rekord u 200 metara leđno