Veslanje

REPREZENTATIVCI SRBIJE KREĆU SA ČETVRTOM FAZOM PRIPREMA

Nova seoba u Tivat

 

Pripreme reprezentacije_2Kandidati za reprezentativne selekcije Srbije poslednja dva meseca žive na relaciji Beograd – Tivat. U novu bazu srpski veslači stižu sutra i tamo će ostati do kraja februara.

Prethodna, treća faza priprema za novu sezonu završena je 13. februara. Trajala je 10 dana, a ispratilo je 12 veslača koji su u minulom periodu pokazali najviše.

– Od 3. do 13. februara smo bili u Tivtu i radili po ranije utvrđenom planu. To je bio treći krug treninga u Boki i protekao je u najboljem redu. Ovoga puta sa nama je bila i kompletna reprezentacija Slovenije. Podsećam, tokom sva tri kruga priprema u Tivtu, u decembru, januaru i početkom februara, beležen je očekivani rast forme. U trećem krugu priprema najviše su napredovali Radoje Đerić i Miloš Vasić u dvojcu. NJih dvojica su se približili dvojcima koje čine Nikola Stojić i Marko Marjanović, odnosno Nenad Babović i Miloš Tomić – bio je prvi komentar Nebojše Ilića.

Povezana vest:  PLIVANJE, Američka štafeta osvojila zlato na 4 x 100 metara mešovito

Tokom prethodnih priprema nekoliko veslača je imalo određenih problema sa formom, kakva je situacija pred četvrtu fazu priprema?

Svi su se vratili u normalnu zonu. Do kraja februara bi trebalo da se u potpunosti uklope i da više ne budu na dnevnom redu.

Za razliku od prethodnih ciklusa rada, ovaj odmor u Beogradu je trajao vrlo kratko.

Povezana vest:  Svetski rekorder Vjačanin i zvanično pliva za Srbiju

– Već u četvrtak se vraćamo u Tivat, a u petak nas očekuje i prvi izlazak na vodu. Odradićemo trening sa selekcijom Slovenije. Tada ćemo još jednom na licu mesta, kroz sparing sa Slovencima, videti gde smo sa formom i imati kompletnije informacije pred nastavak rada u Boki.

Koliko veslača će biti ovoga puta u Tivtu?

– Kao i u prethodne tri faze i sada ćemo u Tivat povesti 12 veslača koji su u minulim ciklusima priprema prikazali najviše. Oni će od 18. biti u Boki. To, međutim, neće biti konačni spisak. Od 20. februara pripremama će se priključiti još četvorica veslača sa šireg spiska. Reč je o kandidatima za reprezentaciju koju se sada pripremaju u svojim klubovima. To su Dušan Bogičević, Jovan Jovanović, Nenad Beđik i Igor Perzić. Oni će u Tivtu biti od 20. do 28. februara.

Povezana vest:  VESLANJE, Forma se brusi na Srebrnom jezeru i Paliću

Da li će boravak u Tivtu biti i poslednja faza priprema za narednu sezonu ili će uslediti novi ciklus rada?

– U martu nas očekuje još jedan krug. Videćemo da li će biti u Tivtu ili Italiji. Kako sada stoje stvari, izvesnije je da ćemo trenirati na Apeninima. U toj fazi rada učestvovaće oni koji budu ostvarili najbolje rezultate u pripremnom periodu – zaključio je Ilić.